Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στο Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος μια λιτή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας για την έλευση της νέας χρονιάς.

Στην εκδήλωση η αντιπρόεδρος του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κα. Χριστίνα Δημητρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως η παρουσία όλων έδωσε ιδιαίτερη χαρά στη διεύθυνση και στο προσωπικό του Κέντρου.

Η κα Χριστίνα Δημητρίου ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε δόθηκε η ευκαιρία να οργανωθούν διάφορες δραστηριότητες με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο ΑΜΕΑ.

Ειδική αναφορά έκανε στη συμμετοχή του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος ως συνδιοργανωτής στην οργάνωση του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ:  «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ  διοργανώθηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 και μέρος των εσόδων δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος.

Ως ένδειξη αναγνώρισης, εκτίμησης, ευγνωμοσύνης και καλής συνεργασίας με το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου η κα. Χριστίνα Δημητρίου ευχαρίστησε τον Μέγα Ευεργέτη του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κ. Λάζαρο Φιλίππου ο οποίος διαχρονικά στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλλει το κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος στηρίζοντας δυναμικά και ενισχύοντας οικονομικά το Κέντρο.

Απευθυνόμενη προς τον κ. Λάζαρο Φιλίππου είπε: «κ. Φιλίππου εκ βάθους καρδιάς σας ευχαριστούμε για την ευγενική σας προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος. Με τις ευλογίες Του Αγίου Λαζάρου οι προσπάθειες σας ως εμπνευστής της διοργάνωσης του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» απέδωσαν καρπούς.  κ. Φιλίππου, ταπεινά και ανθρώπινα αισθανόμαστε την ιδιαίτερη χαρά να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεχή στήριξη που μας παρέχετε. Το φως των πρωτοβουλιών σας μας εμπνέει, μας δίνει ελπίδα και μας δείχνει τον δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Πραγματικά είμαστε βαθιά συγκινημένοι από το σπουδαίο έργο που επιτελείται από εσάς προσωπικά αλλά και απ’ όλους τους εθελοντές Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου.»

Η κ. Χριστίνα Δημητρίου ανακοίνωσε επίσημα ότι φέτος δόθηκε από την επιτροπή διοργάνωσης του Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για τη στήριξη του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος.

Τόνισε ότι η συνεχής στήριξη και οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος από τα έσοδα του Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»  είναι μέρος του έργου ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου.Επεσήμανε ότι το αξιόλογο αυτό έργο το οποίο επιτελείται είναι βασισμένο στην εθελοντική και ανθρωπιστική δράση της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου όπου με την έμπνευση και την καθοδήγηση του κ. Λάζαρου Φιλίππου αλλά και με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκταρίου επιτελείται  ένα θεάρεστο έργο ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

H κα Γιολάντα Ζαχαρίου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου ΑΜΕΑ του Αγίου Λαζάρου, στην ομιλία της ανέφερε ότι οι ανάγκες του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος δεν καλύπτονται εξολοκλήρου από το κράτος άρα το Κέντρο για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του βασίζεται στον εθελοντισμό και την εθελοντική προσφορά. Ευχαρίστησε τον κ. Λάζαρο Φιλίππου και τόνισε ότι η προσφορά τόσο του ιδίου όσο και των εθελοντών αλλά και του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου είναι πολύ σημαντική για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου.

Στον κ. Λάζαρο Φιλίππου απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα από το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού.

Στην ομιλία του ο κ. Λάζαρος Φιλίππου ήταν χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος αλλά και φανερά ευγνώμων για αυτή την ευγενική ενέργεια της διεύθυνσης του Κέντρου ΑΜΕΑ να τον ευχαριστήσει.

Ο κ. Λάζαρος Φιλίππου δοθείσης της ευκαιρίας έκανε αναφορά στη συντονισμένη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκομένους (εθελοντές, χορηγούς).

Σχετικά νέα

X
Translate »