Αθλητικά Νέα

Πραγματοποιείται στη Λάρνακα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε

Στην Κύπρο και το αθλητικό κέντρο «Κίτιον» στη Λάρνακα έκλεισαν «ραντεβού» οι ελίτ νεαροί καρατέκα όλης της Ευρώπης, το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου, για να συμμετάσχουν και να διακριθούν στο 50ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τις ηλικίες U16, U18 και U21.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, στο αθλητικό κέντρο «Κιτιον» θα βρεθούν 1.136 αθλητές από 48 χώρες της Ευρώπης καθώς και περισσότεροι από 600 προπονητές, συνοδοί, διαιτητές και επίσημοι.

Η Κύπρος με τον Λοϊζο Βασιλείου πανηγύρισε το πρώτο της ιστορικό χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση το 2021 στην Φινλανδία (Τάμπερε), ενώ στην Τσεχία (Πράγα) το 2022, οι νεαροί Κύπριοι καρατέκα Στεφανία Ζαρή, Κωνσταντίνα Ευσταθίου, Αλέξης Τσαγγαράς, Άλεξ Μιχαήλ, Χρίστος Θεοπέμπτου, είχαν πλασαρίσματα στα ψηλά (5η θέση), φτάνοντας σε πέντε μικρούς τελικούς (για χάλκινο μετάλλιο) χάνοντας στις λεπτομέρειες.

«Στη φετινή διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας, με την βοήθεια και του κόσμου που θέλουμε να έρθει, να χειροκροτήσει και να στηρίξει τους αθλητές μας, στόχος μας είναι να επαναλάβουμε την πολύ καλή παρουσία μας των τελευταίων χρόνων, αλλά και να διεκδικήσουμε μετάλλια, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το κυπριακό καράτε βρίσκεται ψηλά» ανέφερε ο Αντρέας Βασιλείου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε.

Οι Κύπριοι διεθνείς αθλητές, υπό την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών τεχνικών, προπονούνται εντατικά το τελευταίο διάστημα και ανυπομονούν για τα μεγάλα ραντεβού που θα δώσουν από τις 3 έως και τις 5 Φεβρουαρίου στα έξι τατάμι που στήθηκαν ήδη στο αθλητικό κέντρο «Κίτιον».

Η ομάδα της Κύπρου θα συμμετάσχει σε 33 κατηγορίες σε Κata και Kumite, με 32 αθλητές και αθλήτριες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου, με τη διεξαγωγή όλων των κατηγοριών Kata και U16 (cadets) στο Kumite ενώ το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, θα συνεχιστεί με τις κατηγορίες Kumite U18 και U21.

Όλοι οι τελικοί για τα μετάλλια σε Kata και Κumite, θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Η γενική είσοδος έχει καθοριστεί στα €10 για μια αγωνιστική μέρα, €15 για δύο ημέρες και €20 για όλο το τριήμερο (3-5/2). Εισιτήρια από την ιστοσελίδα της Tickethour.

Εξάλλου, πέραν του αγωνιστικού τριήμερου από την Τρίτη 31/3 μέχρι και την Πέμπτη 2/2 διεξάγονται εξετάσεις διαιτησίας για απόκτηση ευρωπαϊκής άδειας, στις οποίες συμμετέχουν 200 διαιτητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά νέα

X
Translate »