Οικονομία

Πόσο μειώνονται τα αεροπορικά εισιτήρια τον Σεπτέμβριο

Λίγες ημέρες ακόμα, τέλος Αυγούστου, και πίσω στο γραφείο, στο σπίτι, στο σχολείο. Διακοπές τέλος, ωστόσο ο κανόνας έχει την εξαίρεσή του. Και τα τελευταία χρόνια η εξαίρεση επιλέγεται από όλο και πιο πολλούς και τείνει και αυτή να γίνει κανόνας.
Οι διακοπές τον Σεπτέμβριο συνδέονται όλο και περισσότερο με την ποιότητα των υπηρεσιών και οι αδειούχοι του πιο καλοκαιρινού μήνα του φθινοπώρου, οι οποίοι θεωρούνται και πιο εκλεκτικοί, αυξάνονται. Τα συν δεν είναι λίγα.
Παραλίες όπου δεν γίνεται πατείς με πατώ σε, φαγητό περιποιημένο και στην ώρα του, δρόμοι χωρίς το εκδρομικό μποτιλιάρισμα του Αυγούστου. Υπάρχουν βέβαια και πιο πρακτικοί λόγοι, όπως οι χαμηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια μετά τις τσουχερές τιμές που σημειώθηκαν κυρίως από τα μέσα Ιουλίου και μετά. Φθηνότερα μέχρι 300 ευρώ και άνω είναι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για όσους θέλουν να κάνουν εκείνη την περίοδο τις διακοπές τους. Για τη Θεσσαλονίκη το μέσο κόστος εισιτηρίου είναι €160, ενώ το ακριβότερο είναι στα €177.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου το μέσο κόστος εισιτηρίου είναι ακόμη χαμηλότερο και υποχωρεί στα €116 με επιστροφή. Ακόμη και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου οι τιμές μπορεί να είναι ψηλότερες αλλά δεν έχουν σχέση με τα €400 πριν τις 15 Αυγούστου. Το κόστος εισιτηρίου με επιστροφή είναι €272.

Για Αθήνα το κόστος εισιτηρίου με επιστροφή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είναι €222. Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι €161 και τη δεύτερη εβδομάδα η τιμή είναι ακόμη χαμηλότερη και υποχωρεί στα €127.

Οι τιμές για τα ελληνικά νησιά εξακολουθούν και είναι τσιμπημένες την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Το φθηνό αεροπορικό εισιτήριο για Ρόδο έχει τιμή €455 και το ακριβότερο 574. Την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου το πιο φθηνό εισιτήριο είναι €339 και το ακριβότερο €458. Τη δεύτερη εβδομάδα το φθηνό εισιτήριο για Ρόδο είναι €267 και το ακριβότερο €459.

Οι τιμές για Σαντορίνη εξακολουθούν να είναι ακριβές και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Η μέση τιμή είναι στα €438, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου υποχωρεί στα €275. Στα ίδια επίπεδα παραμένει και τη δεύτερη εβδομάδα Σεπτεμβρίου. Την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου το αεροπορικό εισιτήριο για Σκιάθο είναι €314 και την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου σημειώνει μικρή υποχώρηση στα €300 παραμένοντας στα ίδια επίπεδα και τη δεύτερη εβδομάδα.

Σε σχέση με προορισμούς στην ηπειρωτική Ευρώπη, το αεροπορικό εισιτήριο για Παρίσι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με επιστροφή σε πέντε μέρες έχει μέσο κόστος €328 και την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου είναι στα €300. Τη δεύτερη εβδομάδα η τιμή είναι €247.

Για Λονδίνο την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου το αεροπορικό εισιτήριο είναι €364, την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου στα €419 και τη δεύτερη εβδομάδα με επιστροφή σε πέντε μέρες έχει τιμή €201. Αεροπορικό εισιτήριο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και επιστροφή σε πέντε μέρες για την Πράγα έχει κόστος €249 και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη στα €226.

Σχετικά νέα

X
Translate »