ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πως βλέπει μια τουρίστρια τη Λάρνακα κατά τη διάρκεια του Covid-19

Της Αλεξάνδρας Χρ. Παύλου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Παρόλο που διανύουμε ένα τρίτο lockdown, αρκετοί ήταν οι τουρίστες που εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο που επιστρέψαμε για λίγο στην κανονικότητα και επισκέφτηκαν την Κύπρο για λίγες μέρες. Μια εξ αυτών, ήταν μια τουρίστρια από την Ελλάδα, που επέλεξε την Κύπρο για να ξεφύγει για λίγο από το σκληρό lockdown των πολλών μηνών που ισχύει έως και σήμερα στη χώρα της. Στο City of Larnaka λοιπόν, η Αναστασία Χρηστίδου παραθέτει τη δική της εμπειρία στο νησί μας και δίνει μια νότα αισιοδοξίας στο σκληρό περιορισμό τον οποίο διανύουμε.

 

Ποια ήταν η εμπειρία σας από το αεροδρόμιο Λάρνακας; 

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας μου φάνηκε πολυτελές. Αντάξιο πολλών της κεντρικής Ευρώπης. Ευρύχωρο, όμορφο και περιποιημένο. Δυστυχώς, λόγω του κορονοϊού αρκετά μαγαζιά εστίασης ήταν κλειστά.

Πόσο εύκολη ήταν για εσάς η κατανόηση για τα στάδια που έπρεπε να ακολουθήσετε για να ταξιδέψετε στην Κύπρο;

Τα στάδια που έπρεπε να ακολουθήσω για το ταξίδι μου ήταν ευκολονόητα. Δε δυσκολεύτηκα καθόλου, από τη στιγμή που βρήκα ποια ιστοσελίδα πρέπει να επισκεφθώ. Το πόσο εύκολο είναι να βρεις την ιστοσελίδα, όμως, δεν το γνωρίζω, διότι εμένα μου την έστειλε απευθείας μία φίλη και μόνιμη κάτοικος.

 

 Υπήρχε οργάνωση και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19;

Σε γενικές γραμμές ήταν οργανωμένο. Το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν ότι η πύλη αναχώρησης ανακοινώθηκε ένα μισάωρο πριν κλείσει, ενώ η τελευταία ταμπέλα που είδα εγώ που αναγράφονταν οι πύλες ήταν ανάμεσα στα μαγαζιά και τα καφέ. Δεν είδα καμία στο χώρο αναμονής  των πυλών. Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, μέχρι τη στιγμή που έφτασα στην πύλη, μπορώ να πω ότι ένιωθα απόλυτα ασφαλής. Τηρούνταν γραμμές προτεραιότητας με αποστάσεις ανάμεσα στους επιβάτες ακόμη και στον έλεγχο των χειραποσκευών. Ωστόσο, για την παράδοση των αποσκευών και το check-in δε μπορώ να μιλήσω. Παρόλα αυτά, στην ουρά στην πύλη όταν περιμέναμε να μπούμε στο λεωφορείο που θα μας οδηγούσε στο αεροπλάνο, αλλά και μέσα στο αεροπλάνο, ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κάποιος υπάλληλος να επιβάλει την τάξη ή να κάνει κάποια παρατήρηση.

Πόσο πιστεύετε επηρεάζει τον τουρισμό η κατάργηση της καραντίνας; 

Η κατάργηση της καραντίνας είναι πάρα πολύ σημαντική για τον τουρισμό. Αυτός που θέλει να ταξιδέψει, αν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο να πάει σε μια συγκεκριμένη χώρα, θα επιλέξει αυτή στην οποία μπορεί να απολαύσει στο έπακρο τις μέρες του εκεί. Επιπλέον, καθώς η Κύπρος ζητάει αρνητικό τεστ προκειμένου να μπεις στο αεροπλάνο και κάνεις κι ένα δεύτερο μέσα στο αεροδρόμιο μόλις προσγειωθείς, του οποίου τα αποτελέσματα βγαίνουν μερικές ώρες μετά, νιώθεις ιδιαίτερα ασφαλής.

 

Ήταν αυτό ένα κίνητρο για εσάς για να ταξιδέψετε;

Ήταν το σημαντικότερο κίνητρο. Είχα ανάγκη να ξεφύγω από την κατάσταση της χώρας στην οποία διαμένω και δεν είχα πολλές μέρες στη διάθεση μου. Δε θα σκεφτόμουν καθόλου να ταξιδέψω, αν ήταν να περάσω μια εβδομάδα καραντίνας απλά σε άλλη χώρα. Ιδιαίτερα αφού συνήθως η καραντίνα είναι υποχρεωτική για 7-14 μέρες, τις οποίες δε μπορούσα να διαθέσω. Ακόμη, όμως, κι αν έβρισκα χρόνο, ουσιαστικά θα έπρεπε να φύγω μόλις τελειώσει η καραντίνα μου.

 

Ποια η άποψη σας για το άνοιγμα της εστίασης στη Λάρνακα;

Η εμπειρία μου ήταν θετική με την εστίαση. Τα τραπέζια είχαν απόσταση μεταξύ τους, οι χώροι αερίζονταν αφού είχε καλό καιρό και τα μαγαζιά που επισκέφθηκα μου φάνηκαν καθαρά. Οπότε, δεν πιστεύω πως έχει νόημα να κλείσει, ιδιαίτερα γιατί σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, βλέπουμε ότι παρόλο που παραμένει κλειστή η εστίαση, όλα τα άτομα είναι έξω και απλώς τρώνε και πίνουν σε κάποιο παγκάκι. Με αποτέλεσμα, μάλιστα, να υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός.

 

Ως τουρίστας θεωρείτε πως η Λάρνακα ήταν ένας ασφαλής προορισμός για εσάς;

Ένιωσα ασφαλής. Φυσικά, υπήρχε πολύς κόσμος που δε φορούσε μάσκα ή δεν τη φορούσε σωστά. Ωστόσο, προσωπικά τηρούσα αποστάσεις και ήμουν προσεκτική, οπότε δεν ένιωσα κίνδυνο.

 

Θα ξανά ταξιδεύατε στη Λάρνακα;

Ναι. Θα ήθελα πολύ να τη δω χωρίς τα μέτρα της πανδημίας.

 

*Φωτογραφίες της Αναστασίας Χρηστίδου

 

Σχετικά νέα

X
Translate »