Κοινωνία

Πολυκατοικίες για άπορες οικογένειες προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Πηγή: philenews.com

Δημοτικές πολυκατοικίες με μονάδες που θα ενοικιάζονται σε άπορες οικογένειες στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στον «Φ» ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, το έργο πέρασε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο και θ’ αναζητηθεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια. Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι να κτιστούν, σε πρώτη φάση, τρεις με τέσσερις πολυκατοικίες και έχει ήδη εξευρεθεί χώρος σε γη που του ανήκει στην τουρκοκυπριακή συνοικία Σκάλα και συγκεκριμένα στον παράλληλο δρόμο της Πιαλέ Πασά.

Το έργο ξεκίνησε να τυγχάνει επεξεργασίας από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, που θα ξεκινήσει τη διαδικασία της ωρίμανσής του. Το επόμενο στάδιο είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός για μελετητή και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, διαδικασία που θα χρειαστεί όπως εκτιμάται μια διετία. «Δεν θα υπάρχει οικονομικό κέρδος για τον Δήμο Λάρνακας. Ο στόχος είναι να επιβληθεί προσιτό ενοίκιο στους δικαιούχους, που να καλύπτεται από τα κυβερνητικά επιδόματα, για να δώσει λύση σε κόσμο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ενοικιάσει», ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας.

 

Η πρόταση για ανέγερση διαμερισμάτων για παροχή διευκολύνσεων για ευπαθείς ομάδες με αξιοποίηση δημοτικής ή κρατικής περιουσίας, είχε κατατεθεί από το ΑΚΕΛ και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Νοεμβρίου, μαζί με σειρά άλλων έργων που εντάσσονται στη νέα προγραμματική περίοδο. Εντός του 2024, εν τω μεταξύ, αναμένεται να είναι έτοιμες και οι πρώτες κοινωνικές κατοικίες του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης στην πόλη της Λάρνακας, οι δικαιούχοι των οποίων είναι άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Το Συγκρότημα Ιάνθη, όπως ονομάστηκε, βρίσκεται στην είσοδο της Λάρνακας στην περιοχή του Metropolis Mall, θ’ αποτελείται από 34 διαμερίσματα και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θ’ ανεγερθούν 24 οικιστικές μονάδες, 16 των τριών υπνοδωματίων και 8 των δύο υπνοδωματίων. Το κόστος της πρώτης φάσης έργου θ’ ανέλθει στα €3.8 εκατ. Το έργο υλοποιείται σε τεμάχιο συνολικής έκτασης 4,000 τ.μ., το οποίο απέκτησε ο ΚΟΑΓ από τον Δήμο Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »