Γενικά

Πιο ενισχυμένη η Κοινότητα Τρούλλων «του αύριο» θα συνεχίσει να προσφέρει στην πατρίδα

Τη διαβεβαίωση ότι η Κοινότητα των Τρούλλων «του αύριο» θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένη και δυνατή για να συνεχίσει να εκτελεί το έργο της και την προσφορά της προς την πατρίδα, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Σε χαιρετισμό σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών και αθλητών της Κοινότητας των Τρούλλων, στο πλαίσιο της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, ο κ. Νουρής είπε ότι βραβεύονται οι μαθητές που αρίστευσαν στις επιδόσεις στα μαθήματα τους, μαθητές που διακρίθηκαν σε παγκύπριες ολυμπιάδες και διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και άλλων οργανωμένων συνόλων, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Ελλάδα και Κύπρο και μαθητές που έχουν επιτύχει να διακριθούν σε αθλήματα».

Πρόσθεσε ότι «με τους μαθητές θα τιμήσουμε το σθένος, την αποφασιστικότητα και την εργατικότητα που επέδειξαν για να πετύχουν το στόχο τους, γιατί είναι σημαντικό η αριστεία και να επιβραβεύεται και οι αγώνες υγειούς άμιλλας να καθίστανται ως πρότυπο για την κοινωνία μας». Κάθε επιτυχία των μαθητών, σημείωσε, αποτελεί τον πρόδρομο για μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή τους και ευχήθηκε να βάζουν πάντοτε υψηλούς στόχους και να κρατούν γερά στην κορυφή.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στους τρείς Ιεράρχες ως τα πρότυπα ηθικής τελειότητας και αλτρουισμού.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Νουρής αναφέρθηκε και στο αίτημα που έχουν υποβάλει η Κοινότητα Τρούλλων, μαζί με τις άλλες ακριτικές κοινότητες Μάμμαρι, Δένειας και Αθηένου για να αναβαθμιστούν και περιληφθούν στην αναβαθμισμένη κατηγορία των στεγαστικών σχεδίων της υπαίθρου του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να καταστούν οι αιτητές της Κοινότητας, λήπτες μεγαλύτερων οικονομικών παροχών.

Στόχος της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, είπε, «είναι να έχει συνέχεια σε αυτή την πορεία ανάπτυξης που αρχίσαμε μέσα από σκληρή δουλειά από τον Ιούλιο του 2019 για την ανάπτυξη των Δήμων και Κοινοτήτων των ορεινών, ακριτικών, και περιοχών της υπαίθρου και ως εκ τούτου, προχωράμε με συνέπεια στην επαναπροκήρυξη βελτιωμένων στεγαστικών σχεδίων, με τις διαθέσιμες πιστώσεις για το 2023 να φτάνουν στα 20 εκατομμυρίων ευρώ».

 Η κατ΄εξαίρεση αναβάθμιση των Κοινοτήτων που βρίσκονται εξ’ ολοκλήρου μέσα στην ουδέτερη Ζώνη, ανέφερε, θα δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμα περισσότερα ωφελήματα.

Σημείωσε ακόμα ότι «οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικές και οι αυξήσεις δίδονται για τους προφανείς λόγους, να ενισχύσουμε την πληθυσμιακή σας πυκνότητα, προσελκύοντας ή συγκρατώντας τους νέους στα χωριά μας».

Όπως είπε, από το 2019 μέχρι σήμερα που εφαρμόζονται τα στεγαστικά σχέδια της υπαίθρου και ορεινών περιοχών, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει στην κοινότητα Τρούλλων οκτώ αιτήσεις σε δικαιούχους και έχει παραχωρήσει γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στη βάση των νέων κριτηρίων και οικονομικών ενισχύσεων, οι αιτήσεις πλέον θα πολλαπλασιαστούν και θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους».

Πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα των Κοινοτήτων, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των κατοίκων, αποτελούν για μας ψηλή προτεραιότητα» και σημείωσε πως «αυτός, άλλωστε, υπήρξε και ο στόχος της δεκαετούς διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, να κτίσουμε και να παραδώσουμε στους πολίτες του τόπου μας πιο αναπτυγμένες τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών «με ορίζοντα εφαρμογής τις επόμενες τοπικές εκλογές του Μάη του 2024, οπότε και εντασσόμαστε στη νέα αυτοδιοικητική εποχή, και τη συνένωση των Τρούλλων με τον γειτονικό Δήμο της Αραδίππου και την Κοινότητα των Κελλιών, γεννώνται νέες προοπτικές για την Κοινότητα». Με ισχυρότερους Δήμους και συμπλέγματα Κοινοτήτων πιο κοντά στον πολίτη, οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν βελτιωμένες, πιο ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, τόνισε.

Ο κ. Νουρής ευχήθηκε εκ μέρους των Υπουργών αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας στους μαθητές «τα καλύτερα στη σταδιοδρομία» τους και διαβεβαίωσε πως «η Κοινότητα των Τρούλλων «του αύριο» θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένη και δυνατή να συνεχίσει να εκτελεί το έργο της και την προσφορά της προς την πατρίδα».

Σχετικά νέα

X
Translate »