ΠΡΟΣΩΠΑ

«Πέθανα κι αναγεννήθηκα»: Ο Ευριπίδης έβαλε νέους στόχους ζωής, μετά τη μολότοφ

Πηγή: alphanews.live

Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Απριλίου 2022 όταν η κυπριακή κοινή γνώμη  ενημερώθηκε ότι ένας νεαρός υπέστη σοβαρά εγκαύματα από ρίψη βόμβας μολότοφ από χούλιγκανς έξω από το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ενώ πηγαίνε αμέριμνος βόλτα τον σκύλο του. Ένα χρόνο μετά ο Ευρυπίδης Φράγκος βρέθηκε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωσε και την μάχη που έδωσε για ζωή…

Εξιστορώντας τα γεγονότα, ο Ευρυπίδης ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα έκανε βόλτα με τον σκύλο του στην περιοχή του γηπέδου, όπου διαπίστωσε ότι υπήρχαν επεισόδια μεταξύ φιλάθλων. Μετέφερε τον σκύλο στο σπίτι και ο ίδιος επέστρεψε για να βοηθήσει έναν πλανόδιο πωλητή σάντουιτς να μαζέψει τις καρέκλες του και κατέσβησε δύο εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν σε χωράφι 200 περίπου μέτρα μακριά από το σπίτι του. Εκεί ήταν που δέχτηκε την παρολίγον μοιραία βόμβα μολότοφ.

“Αυτή τη μέρα πέθανα και αναγεννήθηκα, με στιγμάτισε και με άλλαξε σαν άνθρωπο. Με έκανε καλύτερο και να θέλω να βοηθώ τον συνάνθρωπο μου. Να υπάρχει ενσυναίσθηση, γιατί είναι κάτι που έχει χαθεί.”

Ο Ευρυπίδης εξομολογείται ότι άντλησε δύναμη από την οικογένεια του που μετατράπηκε σε πηγή ενέργειας καθώς ήταν αδιανόητο για τον ίδιο να τον βλέπουν ανύμπορο.

“Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα αυτό γιατί από τη μέση και πάνω είχα εγκαύματα τρίτου και δεύτερου βαθμού μέχρι το πρόσωπο. Με την θεραπεία των γιατρών για τα εγκαύματα μου που ήταν δύσκολα, κρίσιμα και σοβαρά, ευτυχώς έκαναν τη δουλειά τους. Ο γιατρός που με υπέβαλε σε πλαστική επέμβαση από το Ισραήλ, όταν με είδε μου είπε ότι είμαι ένα θαύμα. Έκανε τη δουλειά του αλλά δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα, μου είπε ότι δεν έχω κάτι και πιστεύω ότι με βοήθησε η θέληση η δική μου και τα πιστεύω μου, που δεν θα χαλώ για κανένα. Πάντα πρόσεχα τη ζωή μου, είμαι αθλητής, προσέχω το φαγητό μου, δεν πίνω αλκοόλ, δεν καπνίζω και προσπαθώ να δείξω και τα ωφελήματα της γυμναστικής, που μέσω αυτής έχει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Έχει τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει η ζωή

“Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Υπάρχει το κάρμα, ο τροχός που γυρίζει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλοί με τους ανθρώπους και να τους αγαπούμε” είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στην κοινωνία ο νεαρός. Όσο για το εάν είχε απέναντι του αυτόν που του έριξε την μολότοφ;

«Δεν θα του έλεγα κάτι γιατί ο Θεός είναι μεγάλος. Το ότι κάποιοι ανθρώποι έχουν μέσα τους κακία για την μπάλα, που δεν εξαρτάται κιόλας από τους ίδιους, αντί να είναι μια διέξοδος για οικογένειες και για τους ίδιους από την καθημερινότητα τους. Εγώ δεν είμαι του ποδοσφαίρου, δεν ασχολούμε, αλλά έτσι όπως το βλέπω, είναι ασήμαντο. Καβγάδες, επεισόδια, φωτιές.»

Ο Ευρυπίδης είπε ότι κατά την διάρκεια της περιπέτειας του ήταν δίπλα του ο τότε Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο τότε Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τα έξοδα της θεραπείας μου τα πλήρωσε το κράτος. Όταν πήγα στο Ισραήλ, τα έξοδα ήταν δικά μας, αλλά τον γιατρό τον πλήρωσε το κράτος.”

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Ευρυπίδη με καινούργιους στόχους: Να διδάξει στη νεολαία τις αξίες του αθλητισμού και να καλλιεργήσει στους ανθρώπους τα αισθήματα της αγάπης και της ενσυναίσθησης.

“Έχουμε χάσει πλέον το να σκεφτόμαστε εάν μια πράξη μας θα βλάψει τον άλλο. Έχουμε χάσει πλέον αυτό το πράγμα.”

 

Σχετικά νέα

X
Translate »