Αθλητικά Νέα

Πέταξε για το όνειρο ο Ηλίας Γεωργίου

Στην Ελβετία βρίσκεται από χτες η Εθνική μας Ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής όπου θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης
Ο Ηλίας Γεωργίου στον δρόμο για το Τόκυο και με την Κύπρο στο στήθος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην μακρυνή Βασίλεια της Ελβετίας ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής και θα συμμετέχει στο 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικης με ένα μεγάλο στόχο να συνεχίσει να ανεβαίνει στο βάθρο τον νικητών και να βλέπει απέναντι του την σημαία του μικρού μας νησιού να πρωταγωνιστές ανάμεσα στους μεγάλους του αθλήματος.
Ο Ηλίας σε αυτή την διοργάνωση “κουβαλεί” μαζί τους τις προσωπικές του θυσίες, τον αγώνα των προπονητών και του συνεργατών του αλλά και της συλλογικής ελπίδες ολοκλήρου του νησιού για συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ο Ηλίας είναι 21 χρονών γεμάτος πάθος για τον αθλητισμό και ένα εντυπωσιακό ισοζύγιο μεταξύ άριστου στο σχολείο και καθημερινής εξαώρης προπόνησης στην ενόργανη γυμναστική. Ο Ηλίας αποτελεί κεφάλαιο για την Κύπρο και για την Λάρνακα. Οι επιτυχίες του με την Κύπρο στο στήθος και ο δρόμος του για το Τόκυο και τους Ολυμπιακούς του 2020 αποτελούν πρωτίστως μια μεγάλη προσωπική επιτυχία του ίδιου και του προπονητή του Παναγιώτη Σιήππη και όλης της υποστηρικτικής του ομάδας και του Γυμναστικού Συλλόγου “Βύρων” Λάρνακας.
Οι επιτυχίες του Ηλία γίνονται απέναντι σε χώρες και ομάδες με αθλητικές δομές και σύγχρονα στάδια και προπονητικά κέντρα. (Εκτεθειμένη εν πολλοίς η Πολιτεία αν και δεν είναι της ώρας) Ο Ηλίας είναι ο αθλητικός πρέσβης της Κύπρου στο εξωτερικό και ο αθλητικός πρέσβης της Λάρνακας στο εσωτερικό. Φτιάξαμε ένα Ηλία να αξίζει στην Κύπρο. Να φτιάξουμε μια Κύπρο να αξίζει στους “Ηλίες”. Στο δρόμο του Ηλία τόσο η πολιτεία όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να βρεθούν στο πλευρό του εμπράκτως αρωγοί στην μεγάλη προσπάθεια για εκπροσώπηση και διάκριση της Κύπρου.
Η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει με Ομάδα στους Άνδρες η οποία θα απαρτίζεται από τους Ηλία Γεωργίου, Γιώργο Άγγονα, Σωκράτη Πηλακούρη, Νεόφυτο Κυριακού και τον Μιχάλη Χαρή, με προπονητές τους Παναγιώτη Πετρίδη και Παναγιώτη Σιήππη. Κριτές στον Αγώνα θα είναι οι Δημήτρης Άγγονας και Σωτήρης Στυλιανού. Φυσιοθεραπευτές της Ομάδας είναι η Αθήνα Κωνσταντίνου και Γιώργος Κουτσούδης.
Αρχηγός της αποστολής θα είναι η Σκεύη Ανδρέου.
Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν στις 22 Απριλίου για τα προκριματικά όπου εκεί θα κριθούν όλες οι προκρίσεις τόσο στο Σύνθετο Ατομικό όσο και στους Τελικούς Οργάνων.
Από τον αγώνα αυτό θα κριθεί επίσης η τελευταία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο την οποία θα διεκδικήσει ο αθλητής μας Ηλίας Γεωργίου και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει να προκριθεί.

Σχετικά νέα

X
Translate »