Ανδρέας Πασιουρτίδης

Πασιουρτίδης: Eρώτηση για τα προβλήματα στη διανομή και στις παραδόσεις του Ταχυδρομείου

Σε ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο σχετικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

«Παρακαλούμε όπως ερωτηθεί ο αρμόδιος υπουργός και ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με:

  1. τη σύμβαση παραχώρησης ταχυδρομικών υπηρεσιών στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και
  2. τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν στη διανομή και στις παραδόσεις.»

Απάντηση Υπουργού:

Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχα από το αρμόδιο Τμήμα να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

  • Σύμβαση παραχώρησης ταχυδρομικών υπηρεσιών στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου:

Οι συμβάσεις μεταφοράς ταχυδρομείου εντός της Κύπρου κατακυρώθηκαν μετά από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΤΥ. 2/21 μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Δημόσιων Συμβάσεων. Οι συμβάσεις κατακυρώθηκαν, ανά δρομολόγιο, στον προσφέροντα που πληρούσε όλους τους όρους του διαγωνισμού και πρόσφερε την πιο χαμηλή τιμή.

  • Προβλήματα στη διανομή και στις παραδόσεις:

Την 1η Ιανουαρίου, 2021, που ήταν και η πρώτη μέρα έναρξης των νέων συμβάσεων, ο ανάδοχος, λόγω κακής εκτίμησης του όγκου που έπρεπε να διανείμει/μεταφέρει, χρησιμοποίησε όχημα με μικρή χωρητικότητα και χρειάστηκε να εκτελέσει και δεύτερο δρομολόγιο την ίδια μέρα σε αριθμό Κοινοτήτων/Ταχυδρομικών Γραφείων για να μεταφέρει όλο το ταχυδρομείο. Ως εκ τούτου, υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην μεταφορά του ταχυδρομείου. Μετά από παραστάσεις του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Λειτουργού Λάρνακας/Αμμοχώστου προς τον ανάδοχο το πρόβλημα επιλύθηκε άμεσα και μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί άλλα προβλήματα.»

Σχετικά νέα

X
Translate »