Αθλητικά Νέα

Πάνω από 700 τζουντόκα από οκτώ χώρες στο International Judo Championship στη Λάρνακα

Πάνω από 700 τζουντόκα, από 20 ιδιωτικά σωματεία οκτώ διαφορετικών χωρών, θα λάβουν μέρος στο International Judo Championship, που διοργανώνει η Judo Academy Christodoulides το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου 2023!

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο διεθνές τουρνουά θα λάβουν μέρος αθλητές από 8 μέχρι 21 ετών, με τη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Εκεί θα στηθούν έξι τατάμι, με έξι αγώνες να διεξάγονται, έτσι, ταυτόχρονα.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για το πρώτο διεθνές τουρνουά το οποίο διοργανώνει η Judo Academy Christodoulides, του Olympian το 2004 και σήμερα προπονητή Χρίστου Χριστοδουλίδη. Ήδη αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα έρθουν αθλητές από Ελλάδα, Ισραήλ, Γεωργία, Σκωτία, Σερβία, Ουκρανία και Πολωνία, ενώ θα συμμετάσχουν ασφαλώς και Κύπριοι τζουντόκα.

Στην Κύπρο βρίσκονται ήδη αρκετοί αθλητές από τις πιο πάνω χώρες, για σκοπούς προπόνησης. Το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου, αθλητές της ακαδημίας Χριστοδουλίδη, προπονήθηκαν μαζί με Ουκρανούς αθλητές.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι κατηγορίες U8, U10 και U12 σε αγόρια και κορίτσια, ενώ την Κυριακή 29 του μήνα, θα διεξαχθούν οι κατηγορίες U14, Cadets (γεν. 2006-2008) και Juniors (γεν. 2003-2008), για αγόρια και κορίτσια. Η κλήρωση των κατηγοριών θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Η Judo Academy Christodoulides κατέκτησε την πρωτιά στο παγκύπριο πρωτάθλημα τζούντο του 2022, και στις τάξεις της ανήκουν μερικοί από τους κορυφαίους σήμερα τζουντόκα της Κύπρου, όπως οι Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Πέτρος Χριστοδουλίδης, Σοφία Ασβεστά και Ζάνετ Μιχαηλίδου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »