Επιχειρήσεις

Παίρνει μπρος για τα καλά η βιομηχανία της διοργάνωσης εκδηλώσεων

Πηγή: inbusiness.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Τη δυναμική επανεκκίνηση της βιομηχανίας διοργάνωσης εκδηλώσεων φαίνεται να σηματοδοτεί η σχεδόν πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων που τα τελευταία δύο χρόνια ίσχυαν λόγω κορωνοϊού.

Γάμοι, βαπτίσεις και άλλες συναφείς δεξιώσεις παίρνουν μπρος για τα καλά, με το ενδιαφέρον να είναι εξαιρετικά αυξημένο και να επαναφέρει έπειτα από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το χαμόγελο στα χείλη των επαγγελματιών του κλάδου.

«Πιάνουμε επιτέλους δουλειά μετά από πολλούς μήνες», υπήρξε η άκρως χαρακτηριστική τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ), Γιώτας Καπαρή, κληθείσα από το InBusinessNews να περιγράψει πώς κινείται η βιομηχανία της διοργάνωσης εκδηλώσεων μετά και από την περίπου καθολική επιστροφή στην κανονικότητα.

Σημειώνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται, η κ. Καπαρή επισήμανε πως  ο κόσμος ουσιαστικά προχωρά στη διεκπεραίωση των ήδη προγραμματισμένων εκδηλώσεων που υπήρχαν και δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν προηγουμένως λόγω των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

Η διαθεσιμότητα χώρων

Ερωτηθείσα κατά πόσο το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον δημιουργεί ζήτημα διαθεσιμότητας χώρων για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων(π.χ. γάμους), η Γιώτα Καπαρή επιβεβαίωσε πως όντως αυτό συμβαίνει.

Όπως υπέδειξε, η διαθεσιμότητα είναι πλέον ελάχιστη, αφού υπάρχουν ζευγάρια που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και δύο χρόνια και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν τώρα. Ωστόσο, διευκρίνισε πως ο χρόνος αναμονής έχει να κάνει και με τις απαιτήσεις του εκάστοτε ζευγαριού.

«Αν για παράδειγμα θέλουν να προγραμματίσουν τον γάμο τους καθημερινή, τότε μπορούν να βρουν και εντός της τρέχουσας χρονιάς. Αν όμως επιθυμούν Σαββατοκύριακο, τότε οι επόμενες διαθέσιμες ημερομηνίες είναι μέσα του 2023, τον Μάη δηλαδή που ξεκινά και η σεζόν», τόνισε. Για να σημειώσει πάντως πως αυτό ναι μεν αποτελεί τον γενικό κανόνα, όμως μπορεί να λεχθεί με επιφύλαξη καθότι κάθε επιχείρηση λειτουργεί διαφορετικά. Σύμφωνα πάντως με την κ. Καπαρή, η πιο πάνω αναμονή είναι απόλυτα λογική, αφού ένας γάμος απαιτεί μερικούς μήνες προετοιμασίας.

 

Η μεγαλύτερη ζήτηση

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη ζήτηση για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις, η Γιώτα Καπαρή υπογράμμισε πως αυξημένη ζήτηση παρατηρείται σε όλη την Κύπρο, τόσο στις αστικές όσο και στις ορεινές περιοχές.

«Έχουν αρθεί τα πλείστα περιοριστικά μέτρα, συνεπώς είναι ένας λόγος παραπάνω για να προχωρήσει ο κόσμος στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης που επιθυμεί», κατέληξε.

Σχετικά νέα

X
Translate »