Αθλητικά Νέα

Όλα έτοιμα για τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας!

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός, ο 4ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας επιστρέφει με ασφάλεια, αφού θα διεξαχθεί ακολουθώντας πλήρως το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, με πρωταρχικό μέλημα την υγεία των δρομέων και των θεατών.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Συμμετέχοντες από 72 χώρες, από την Αργεντινή μέχρι το Χονγκ Κονγκ, θα τρέξουν στον 4οRadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας! Ρωσία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πολωνία και Ισραήλ είναι οι χώρες με τους περισσότερους δρομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Μαραθώνιος φιλοξενεί το παγκύπριο πρωτάθλημα Μαραθωνίου υπό την αιγίδα του ΚΟΕΑΣ, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο αθλητής, με μειωμένη όραση, Γιώργος Μπέλλος θα ζήσει την εμπειρία του RadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με τη βοήθεια του δικτύου της Cyta!

Για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 4ουRadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας θα συμμετάσχει αθλητής με μειωμένη όραση χωρίς το συνοδό του.

Η Οργανωτική Επιτροπή του RadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος, και έχοντας ως φάρο το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών με αναπηρίες σε μεγάλες διοργανώσεις στηρίζουν τη συμμετοχή του αθλητή με την τεχνολογία του δικτύου κινητής της Cyta .

Με την πλήρη υποστήριξη της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει, ο Ελλαδίτης αθλητής Γιώργος Μπέλλος κατηγορίας Τ13, θα τρέξει χωρίς συνοδό στον 4οRadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, σε μια ειδική διαδρομή PoweredbyCyta. Ο αθλητής θα φέρει μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία  θα στέλνει live εικόνα της διαδρομής μέσω του  δικτύου της Cytamobile-Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, ο οποίος θα τον καθοδηγεί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες. Ο Γιώργος Μπέλλος, με ποσοστό αναπηρίας 95%, θα τρέξει σε μια ειδική διαδρομή, τη Cyta Special EditionRace, που σχεδιάστηκε με πλήρη λεπτομέρεια από τους διοργανωτές του μαραθωνίου. O Μπέλλος θα καλύψει την ειδική διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων χωρίς συνοδό, αλλά με τη σιγουριά και την ασφάλεια της τεχνολογίας της Cyta, του γρηγορότερου δικτύου κινητής στην Ευρώπη.

 

 

Η Μαρία Πολύζου τρέχει 10χλμ στον 4oRadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, θα τρέξει στον 4οRadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.  Πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, πρέσβειρα πλέον του ελληνικού αθλητισμού, η Μαρία Πολύζου ήταν η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες. Κατέχει μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου. Η Μαρία Πολύζου, πριν από ένα περίπου χρόνο, έδωσε τον πιο σημαντικό της αγώνα, αυτόν να κρατηθεί στη ζωή, αφού πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού. Σήμερα συνεχίζει με πείσμα, αποτελώντας παράδειγμα για όλους όσοι δίνουν τις δικές τους μάχες στη ζωή.

 

 

Ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος

Ο RadissonBlu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017, με «πράσινο πρωτόκολλο» που ακολουθείται πιστά κάθε χρόνο. Φέτος, έχει ετοιμαστεί αντίστοιχο πράσινο πρόγραμμα υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου.

 

 

Νέα διαδρομή για φιλανθρωπικό σκοπό

Η φιλανθρωπική πλευρά του RadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Μαραθώνιος στηρίζει φέτος το RonaldMcDonaldHouseofCharities Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τα SpecialOlympics Κύπρου.

Δημιουργήθηκε μάλιστα μία επιπλέον διαδρομή για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο RadissonBlu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας πρωτοπορεί και σε συνεργασία με τα McDonald’s, τα οποία έδωσαν το όνομά τους στη νέα διαδρομή, στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού RonaldMcDonaldHouseofCharities Κύπρου. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό που φέτος ολοκληρώνει την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου ξενώνα RonaldMcDonald House, ο οποίος θα φιλοξενεί δωρεάν οικογένειες που τα παιδάκια τους νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε ιατρικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα.

 

 

Ο Σπύρος Γιαννιώτης στον 4οRadissonBlu διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Στις 21 Νοεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για μια ακόμη χρονιά σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, που φέρνει στη Λάρνακα η Stoiximan, όπως ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

 

 

Οι διαδρομές

Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ) με ώρα έναρξης 07.00. Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) με ώρα έναρξης 07.05, των 10 χλμ με ώρα έναρξης 10.15, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός με ώρα έναρξης 11.30 και οι διαδρομές McDonald’sΤΜTeensRace2,5km  και η FunRace1km για τους ενήλικες με ώρα έναρξης 12.30.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

 

 

Πρωτόκολλο Αγώνα

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αγώνα του Υπουργείου Υγείας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 12 ετών και απαιτείται η προσκόμιση Safepass με μία από τις τρείς επιλογές: αρνητικό PCR ή RapitTest με μέγιστη ισχύ 72 ώρες, πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τις δύο δόσεις και πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια Covid-19 με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης.

Η Οργανωτική επιτροπή, ευχαριστεί το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, τον Επίτροπο του Πολίτη, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία Κύπρου και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός», καθώς και τις πρέσβειρες της διοργάνωσης και τους εθελοντές που στηρίζουν το θεσμό.

 

 

Τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη

Τον  RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα καλύψουν τηλεοπτικά το OmegaChannel -που αποτελεί και χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης- με ζωντανή μετάδοση από τις 11:00 ως τις 13:00. Παράλληλα θα υπάρχει και ραδιοφωνική κάλυψη από τον σταθμό Super Sport FM 104.0, από τις 10.00-12.00.

 

 

Οι χορηγοί του 4ουRadissonBlu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας:

Ονομαστικός Χορηγός: RadissonBluHotel

Χορηγοί:Stoiximan, McDonald’s, Unicars, Petrolina, TelecomPartnerCyta, Nexters, Aegean,  Perskindol, Public, Agros, PowerHealth, Mikel, Kellogg’s, GARMIN Επίσημος Χρονομέτρης, Gatorade, TitanOfficeFurniture, ACS,  HarisKyriakides, D.Marinou, Maricorp, HostingB2B, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, 1000milesFirstStep, GreenDot, Τιμιος Σταυρός, ENA, STIRIXIS, ASGLeasing,  Carlsberg, Fast&UP.

Χορηγός Επικοινωνίας – OMEGAChannel.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: http://larnakamarathon.com/

Σχετικά νέα

X
Translate »