Εκπαίδευση

Oι κτηνίατροι Παύλος Κυπριανού και Αντρέας Παύλου καλεσμένοι στις εκπαιδευτικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου

Στα πλαίσια των προγραμμάτων που αναπτύξαμε και καθιερώσαμε στη Βιβλιοθήκη μας περιλαμβάνει κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4-9 χρόνων και όχι μόνο, καλεσμένοι αυτό το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10.30 το πρωί με θέμα “Το ζώο μου θέλει κτηνίατρο;”, δυο καταξιωμένοι κτηνίατροι.

Οι Παύλος Κυπριανού και Αντρέας Παύλου. 

Ποιός είναι ο Παύλος Κυπριανού;
Η ώθηση του στον κλάδο της κτηνιατρικής προήλθε από ένα μείγμα ερεθισμάτων, από την παιδική του ηλικία. Αδιαμφησβίτημα η μεγαλύτερη επιρροή προήλθε απο το επάγγελμα του πατέρα του, Κύπρου Κυπριανού, ο οποίος ασχολείτο με τη ζωοτεχνία.

Το 2000 τον βρίσκει φοιτητή στο Κρατικό Γεωργοκτηνοτροφικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν στην πόλη Κρασνοτάρ της Ρωσίας, ενώ μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε στο Δημόσιο τομέα ως κτηνίατρος.

Σήμερα διατηρεί το δικό του κτηνιατρείο “Ζωόκοσμος” κι έχει αφιερωθεί, μαζί με τη σύζυγο του Ναταλία, εξ ολοκλήρου στον τομέα των μικρών ζώων συντροφιάς.

Το προσωπικό του ενδιαφέρον είναι οι εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις, με ιδιαίτερη κλίση στην ορθοπεδική.
Ανάμεσα σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται προληπτική θεραπεία, νοσηλεία, αναλύσεις αίματος, απεικονιστικές διαγνωστικές υπηρεσίες όπως ακτινογραφία και υπερηχογράφημα όπως και εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις .

Επίσης στο ιατρείο του διαθέτει κλάδο καλλωπισμού, όπου μπορούν οι μικροί χνουδωτοί φίλοι μας να απολαύσουν το μπάνιο και το κούρεμα τους.

Ποιός ειναι ο Αντρέας Παυλου;
Ο Αντρέας σπούδασε στο τμήμα κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οπου αποφοίτησε πρόσφατα.
Από μικρός δήλωνε φιλòζωος και γι’ αυτό μάλλον έχει παίξει σημαντικό ρόλο η οικογένεια του, αφου αποτελείται από άτομα με πάθος σε ότι έχει σχέση με τα ζώα, κατοικίδια ή μη.

Ο Παύλος Κυπριανού και Αντρέας Παύλου, θα μας εξηγήσουν:
1. Πώς πρέπει τα παιδιά να συμπεριφέρονται με ασφάλεια σε ένα ζώο.
2. Πρέπει να πλένουμε τα χέρια ή να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό χεριών, μετά από κάθε επαφή με ζώα;
3. Τα παιδιά μπορούν να φιλούν τα ζώα ή να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα των ζώων;
4. Πως πρέπει καθαρίζουμε τα κλουβιά;
5. Είναι απαραίτητοι οι εμβολιασμοί και η επίσκεψη στον κτηνίατρο;
Αυτά και άλλα πολλά θα μας εξηγήσουν οι καλεσμενοι μας.

Η είσοδος ελεύθερη για όλους!!
Σας περιμένουμε!!

 

Σχετικά νέα

X
Translate »