Γενικά

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λάρνακας πρωτοστατούν στην αναγέννηση της περιοχής τους

Συνάντηση με εκπροσώπους της  ομάδα πρωτοβουλίας πυρόπληκτων περιοχών της Ορεινής Λάρνακας, με την ονομασία “ΦΟΙΝΙΞ”, είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής.  Η εν λόγω ομάδα δημιουργήθηκε με αφορμή τη φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως ο Φοίνικας αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του, γίνονται οι ίδιοι δημιουργοί του οράματος αναγέννησης της περιοχής τους. Ο “ΦΟΙΝΙΞ” αποτελείται από γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, επιστήμονες και επαγγελματίες των πληγέντων περιοχών.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ομάδας παρουσίασαν στον Υπουργό Γεωργίας το όραμά τους, που είναι να προωθήσουν την αποκατάσταση της περιοχής μέσα από τη χρήση νέων μεθόδων και πρακτικών, και πιο συγκεκριμένα, με τη δημιουργία ενός έξυπνου τεχνολογικά συστήματος πρόληψης, αποκατάστασης και αειφόρου ανάπτυξης στην περιοχή. Η ομάδα φιλοδοξεί επίσης, ότι η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος πρόληψης θα μπορεί, σε βάθος χρόνου, να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο σχεδίου διαχείρισης και αποκατάστασης και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας της εν λόγω ομάδας και οι στόχοι της, αντιμετωπίστηκαν θετικά από τον κ. Καδή, ανοίγοντας τον δρόμο στον ΦΟΙΝΙΚΑ, ως οργανωμένο σύνολο, να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ευρύτερης ομάδας ειδικών, οι οποίοι θα συμμετέχουν συλλογικά στη δημιουργία στρατηγικής για την υλοποίηση του οράματός του, μέσω ενός κοινού και δομημένου διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σχετικά νέα

X
Translate »