CoronaVirus

Οδηγός αγορών: Με μέτρα κι εκπτώσεις έως 70% ανοίγουν ξανά malls και καταστήματα

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Mε αυξημένα μέτρα προστασίας, εκπτώστεις που φτάνουν μέχρι το 80% αλλά και εντεταμένους ελέγχους για τήρηση των πρωτοκόλλων, ανεβάζουν αύριο ρολά επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Μιλώντας στο AlphaNews.Live οι φορείς δηλώνουν έτοιμοι για το «άνοιγμα» της Δευτέρας, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των κανόνων.

Τι ανοίγει και ποια μέτρα θα εφαρμόζονται
Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, επαναλειτουργούν από αύριο επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

Αποστολή SMS στο 8998 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση δεύτερης κατηγορίας.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.
Ένα πρόσωπο ανά 10 τ.μ. κατ΄ ελάχιστον για καταστήματα κάτω των 1.000 τ.μ. κι ένα πρόσωπο ανά 15 τ.μ. για καταστήματα των 1.000 τ.μ. και άνω.
Τουλάχιστον δύο μέτρα απόστασης ανάμεσα στους πελάτες.

 

Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση των μέτρων στα καταστήματα

Η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων είναι «εκ των ων ουκ άνευ», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας ΠΟΒΕΚ, επισημαίνοντας πως όλα τα μέλη έχουν ενημερωθεί διεξοδικά για τα μέτρα που θα πρέπει σχολαστικά να εφαρμόζονται τόσο από τους ίδιους όσο και από τους εργαζόμενους.

Με τους καταστηματάρχες να προχωρούν σε γενναίες εκπτώσεις λόγω και της κατάστασης.

 

Στέφανος Κουρσάρης – Γ.Γ. ΠΟΒΕΚ
«Στην προσπάθειά τους οι επιχειρήσεις να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο χαμένο έδαφος θα είναι οι προσφορές και οι εκπτώσεις μια μέθοδος που εξ ανάγκης είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τόσο για να πάρουν κάποια έσοδα αλλά και για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την αγορά νέων προϊόντων.»

Ο κ. Κουρσάρης αναφέρθηκε και στην συσσώρευση των οικονομικών υποχρεώσεων, ξεχωρίζοντας ως πιο σημαντική αυτή των ενοικίων, χαρακτηρίζοντας τον τελευταίο μήνα ως «πάρα πολύ δύσκολο» για πολλές επιχειρήσεις.

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες, να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες προσφορές και να επιλέξουν για τις αγορές τους τα καταστήματα, τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα.

 

Εκπτώσεις έως 80% και αυξημένα μέτρα στα Malls

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται και τα εμπορικά καταστήματα, που υποδέχονται εκ νέου το κοινό έχοντας προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για εξασφάλιση όλων των συνθηκών υγιεινής και ειδικότερα:

Απολύμανση κοινόχρηστων χώρων διακίνησης επισκεπτών και εργαζομένων.
Απολύμανση συστημάτων κλιματισμού και αερισμού.
Απολύμανση συστημάτων ύδρευσης κι εργαστηριακοί έλεγχοι ύδρευσης.
Τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων στο πάτωμα για την τήρηση της απαραίτητης απόστασης. μεταξύ των επισκεπτών.
Παράλληλα, θα ισχύουν αυξημένα μέτρα κατά την είσοδο και παραμονή των καταναλωτών στον χώρο των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα:

Θερμομέτρηση επισκεπτών κι εργαζόμενων στις εισόδους.
Συνεχής καταμέτρηση επισκεπτών κι επιβεβαίωση του μέγιστου επιτρεπτού ορίου.
Ύπαρξη σημείων απολύμανσης και παροχής προστατευτικών γαντιών στους κοινόχρηστους χώρους.
Συνεχής υπενθύμιση με ηχητικές αναγγελίες για τήρηση των μέτρων.
Μόνιμη παρουσία συνεργείων καθαρισμού και συνεχής απολύμανση των συχνών σημείων επαφής.
Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής Nicosia Mall, κ. Γιώργος Γεωργίου, έχει αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας ώστε να επιβεβαιώνεται η συνεχής τήρηση των οδηγίων και των συστάσεων των αρμοδίων Αρχών.

 

«Γενναίες» θα είναι και στην περίπτωση των εμπορικών καταστημάτων οι προσφορές και οι εκπτώσεις, φτάνοντας ακόμα και το 70%.

Γιώργος Γεωργίου – Γενικός Διευθυντής Nicosia Mall
«Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες δεν υπάρχει πλέον επιλογή για τους καταστηματάρχες. Χάθηκε η περίοδος των Χριστουγέννων και των εκπτώσεων. Θα υπάρχουν πάρα πολύ ελκυστικές τιμές. Θα υπάρχουν εκπτώσεις που ξεκινούν από 30% μέχρι και 70%.»

Ο κ. Γεωργίου προσκάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί τα εμπορικά καταστήματα, τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών και του προσωπικού ασφαλείας. «Οφείλουμε όλοι να φερθούμε υπεύθυνα, πρέπει να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα αυτού του εγχειρήματος», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι εντός των εμπορικών καταστημάτων οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή από το κατάστημα (take away).

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές 
Εντός αλλά και εκτός καταστημάτων θα βρίσκονται μέλη της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Αντώνης Ιωάννου, ήδη υπάρχουν καταγγελίες για παραπλανητικές διαφημίσεις για εκπτώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

Αντώνης Ιωάννου – Αναπληρωτής Διευθυντής Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή
«Πρέπει να βεβαιώνονται οι καταναλωτές ότι όντως ισχύουν αυτές οι εκπτώσεις.»

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο ρόλος της Υπηρεσίας είναι διττός: Αφενός η επιτήρησης εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας εντός των καταστημάτων κι αφετέρου η εξασφάλιση των πωλήσεων με τρόπο όχι παραπλανητικό για τους καταναλωτές.

Αντώνης Ιωάννου – Αναπληρωτής Διευθυντής Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή
«Θα δούμε αν τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις κι έχουμε έντυπα που κάνουμε παρατηρήσεις και σημειώνουμε. Αν κάποιος δεν συμμορφωθεί τον στέλνουμε στην Αστυνομία.»

Παράλληλα, σε κυβερνητικό πλαίσιο, υπάρχουν Λειτουργοί που έχουν αποσταλεί στην Αστυνομία και κάνουν γενικό έλεγχο με περιπολικά.

Για οποιαδήποτε καταγγελία ή παράπονο οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή 1429 όλο το εικοσιτετράωρο, λαμβάνοντας γραπτή απάντηση.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »