ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο συμπολίτης μας εθελοντής Μιχάλης Θεοδούλου στο Ράδιο Πρώτο για πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο Κύπριος εθελοντής για ακόμη μια φορά μας έκανε περήφανους. Όπως τότε με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έτσι και τώρα αψήφησε τον κίνδυνο και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για κατάσβεση των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Θεοδούλου μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο περίγραψε την εμπειρία του με την πύρινη λαίλαπα.

Αρχικά εξήγησε ότι ανήκει στο εθελοντικό τμήμα των έφεδρων καταδρομέων. «Για μέρες προσπαθούσαμε συντονισμένα να ανέβουμε στην Ελλάδα. Περίπου 14 άτομα είχαμε δηλώσει ενδιαφέρον, προσπαθήσαμε με κάποιες επαφές με τα υπουργεία να πάμε. Είμαστε εκπαιδευμένοι, έχουμε τα πιστοποιητικά ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς όμως αυτό δεν έγινε εφικτό. Έτσι μιλώντας με ένα φίλο μου, πήρα την απόφαση να μην περιμένω και πήγα».

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι υπήρχαν πολλοί εθελοντές, «είναι απίστευτο πόσο θέλουν να βοηθήσουν τόσο στη κατάσβεση όσο και στη διανομή τροφίμων».

Για την εμπειρία του και για το πώς τον αντιμετώπισαν στην Ελλάδα είπε «Δεν ξέρω πόσους πρέπει να ευχαριστήσω από την Κυριακή που ήρθα, από την κοπέλα που δεν μου έκοψε το εισιτήριο στο μετρό μέχρι και τους δύο ανθρώπου που με έφεραν στην Χαλκίδα».

«Από την Χαλκίδα έβρισκα κάθε μέρα ένα με δυο εθελοντές να με πάρουν πάνω στο μέτωπο. Είναι περίπου 2-3 ώρες δρόμος, δύσκολος δρόμος, και όμως κάθε φορά οι εθελοντές με έπαιρναν πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις φωτιές είπε «Οι συγκεκριμένες πυρκαγιές επειδή είναι σε δύσβατη περιοχή χρειάζονται πτητικά μέσα για να σβήσουν, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους πυροσβέστες. Ήμουν όλη μέρα μαζί με τους Ουκρανούς, πραγματικά ήταν εντυπωσιακοί, ακούραστοι και τους ευχαριστούμε».

Σχετικά νέα

X
Translate »