ΑΕΚ

Ο ΚΟΑ απαγόρευσε την είσοδο στην «ΑΕΚ Αρένα» σε φίλους της Φενέρμπαχστε – Καταγγελίες Τούρκων

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ο ΚΟΑ απαγόρευσε την είσοδο στην «ΑΕΚ Αρένα» σε φίλους της Φενέρμπαχστε που δεν έχουν κυπριακή υπηκοότητα. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι ότι αυτό γίνεται για να αποτραπεί η είσοδος στο γήπεδο ανθρώπων με “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους.

Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον ΚΟΑ για το θέμα που προκύπτει, όμως δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Το δημοσίευμα του ΚΥΠΕ:

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το εγχείρημα συμμετοχής οπαδών της Φενέρμπαχτσε στον αυριανό αγώνα της διοργάνωσης Europa League με την ΑΕΚ Λάρνακας, σύμφωνα με τον σημερινό τουρκοκυπριακό Τύπο.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, περίπου 200 οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, κάτοχοι εισιτηρίων των 60 ευρώ, έχουν αποκλειστεί από τον αυριανό αγώνα.

Σύμφωνα με την «Αβρούπα» και την «Κίμπρις», ο ΚΟΑ αποφάσισε να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο σε όσους δεν έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αβρούπα» γράφει ότι η απόφαση του ΚΟΑ προκάλεσε έκπληξη στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε που διαμένουν στα κατεχόμενα αλλά δεν έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι στον αγώνα της Ομόνοιας με την Manchester United την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν άτομα που πήγαν από τα κατεχόμενα στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσουν, αλλά δεν υπήρξε τέτοια απαίτηση, για επίδειξη ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η «Αβρούπα» γράφει ότι η απόφαση αυτή θεωρείται ως αντίποινα στις κινήσεις που κάνει η Τουρκία τελευταία σχετικά με την Κύπρο. «Για απόφαση σοκ» για τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε στα κατεχόμενα γράφει η εφημερίδα Κίπρις.

Η «Κίμπρις» σε σχετικό δημοσίευμα της γράφει σήμερα ότι «δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο για τον αγώνα Φενέρμπαχτσε-ΑΕΚ Λάρνακα που θα διεξαχθεί σε φιλάθλους χωρίς την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σαν να μην έφτανε το αθλητικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στην τουρκοκυπριακή νεολαία, τώρα οι Τουρκοκύπριοι που θέλουν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα από τις κερκίδες αντιμετωπίζουν εμπόδια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «συνδέσμου» των οπαδών της Φενέρμπαχτσε στα κατεχόμενα, Τοϊκάν Όζνταμαρ, «όσοι δεν έχουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα γίνονται δεκτοί στο γήπεδο».

Υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται για να αποτραπεί η είσοδος στο γήπεδο ανθρώπων με “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους.

Αναφέροντας ότι η πρακτική αυτή τέθηκε σε ισχύ το 2018, ο κ. Όζνταμαρ δήλωσε ότι καμία τουρκική ομάδα δεν αγωνίστηκε στη “νότια Κύπρο» μετά το νέο κανονισμό. Ο κ. Όζνταμαρ αναφέρεται ακόμη, στην κάρτα του φιλάθλου. Σύμφωνα με τον ίδιον, «για την απόκτηση αυτής της κάρτας, η οποία αποσκοπεί στον καθορισμό της θέσης των φιλάθλων – της ομάδας στις κερκίδες σε περίπτωση επεισοδίου ή αν συμβεί κάτι στα καθίσματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, απαιτείται επί του παρόντος η υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρόκειται, ισχυρίστηκε, για μια πρακτική που γίνεται για να αποτραπεί η είσοδος στο γήπεδο ατόμων με «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους. Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κίμπρις», ο κ. Όζνταμαρ αναφέρθηκε στον προηγούμενο αγώνα Ομόνοια-Manchester United, αναφέροντας ότι η πρόσβαση των Βρετανών οπαδών στο γήπεδο έγινε δίχως προβλήματα.

«Οι Άγγλοι οπαδοί παρακολούθησαν τον αγώνα μεταβαίνοντας στο τμήμα που ήταν αποκλειστικά γι’ αυτούς. Η ίδια πρακτική θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον αγώνα Φενέρμπαχτσε-ΑΕΚ Λάρνακας. Μήπως έψαξαν για υπηκοότητα Κυπριακής Δημοκρατίας στους Άγγλους οπαδούς;», διερωτήθηκε ο κ. Όζνταμαρ.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανάρτηση του «συλλόγου» της Φενέρμπαχτσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλέον έχουν πωληθεί όλα τα εισιτήρια που διατίθενται για τους οπαδούς της τουρκικής ομάδας.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »