Δελτία Τύπου

«Ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας»- Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μεγάλη εκδήλωση προσφοράς στη Δρομολαξιά

Η μεγάλη εκδήλωση προσφοράς και αγάπης πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο σκοπός του 2ήμερου Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας» ήταν η οικονομική ενίσχυση κοινωφελών Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται κοινωνικά προσφέροντας υπηρεσίες φροντίδας, εκπαίδευσης και υγείας προς τον συνάνθρωπο. Τη φετινή χρονιά όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του Κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου και για παιδιά με καρκίνο.

“Μεγάλη τιμή και ευλογία ήταν η παρουσία στο φιλανθρωπικό φεστιβάλ του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου, κ.κ Γεώργιου, και του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ Ησαΐας. Χαιρετισμούς απηύθυναν μέσω εκπροσώπων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ Πλάτωνας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής Διοίκησης Καταδρομών κ. Μακρής, ο Διοικητής της 33 Μοίρας Καταδρομών, κ. Ανδρέας Πεττεμερίδης.

Ο έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος στήριξε έμπρακτα με την παρουσία του το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ. Με ειλικρινή αισθήματα χαράς και συγκίνησης χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου σε αυτού του είδους φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο των διοργανωτών .

Στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ παρέστησαν επίσης ο έντιμος Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω κ. Πέτρος Δημητρίου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών Κύπρου «Πήγασος», ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς κ. Κύπρος Ανδρονίκου, ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμα μαζί με αντιπροσωπία του Δήμου Βόλβης, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, των οργανωμένων συνόλων και πλήθος κόσμου. Επίσης το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ τίμησαν με τη συμμετοχή τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες, και πλήθος άλλων ταλαντούχων ανθρώπων που πρόσφεραν ο καθένας με τον δικό του τρόπο ξεχωριστά.

Το 2ήμερο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ διεξάχθηκε με τις ευλογίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου, κ.κ Νεκταρίου. Η τελετή έναρξης τελούσε υπό την αιγίδα της κας Στέλλας Αλεξίας Μάντζαρη, ιδρύτριας και Διευθύνουσας συμβούλου της A.S. Marine Ltd. Το όλο φιλανθρωπικό Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου.

Παρόλο που την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διεξήχθη κανονικά και πλήθος κόσμου απόλαυσε με χαρά και ενθουσιασμό τις όλες δραστηριότητες.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι στόχοι της διοργάνωσης του Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ έχουν επιτευχθεί χάρη στη συλλογική ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου συνεισφέροντας οικονομικά για τον συνάνθρωπο τους και ειδικότερα για τα παιδάκια που το έχουν ανάγκη. Με τη δική τους μεγάλη ή μικρή συνεισφορά βοήθησαν έτσι ώστε τα έσοδα να ξεπεράσουν τις 70 χιλιάδες ευρώ που θέσαμε ως στόχο.

Η αγάπη του κόσμου προς το έργο μας, μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Το έργο μας είναι βασισμένο στην εθελοντική και ανθρωπιστική δράση και οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες, στις ανιδιοτελείς πράξεις, τον αλτρουισμό και την ευαισθησία των εθελοντών και των υποστηριχτών. Επίσης, η μεγάλη επιτυχία του έργου μας βασίζεται στην προσφορά των εκατοντάδων χορηγών που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον σκοπό του Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ στους οποίους εκφράζουμε ευγνώμονες ευχαριστίες.

Τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμηση μας εκφράζουμε στους παρουσιαστές της εκδήλωσης κ. Μάριο Πρίαμο και κα Χριστίνα Δημητρίου, Πρέσβειρα του Ναού Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου. Η πολύτιμη προσφορά τους να υπηρετούν με συνέπεια το ιδεώδες του εθελοντισμού στην εκδήλωση Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου που βρίσκονται δίπλα μας κάθε χρόνο παρουσιάζοντας την εκδήλωση.

Ο κ. Λάζαρος Φιλίππου, Επιστάτης του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου ευχαριστεί όλους όσους συνείσφεραν και στήριξαν με τη βοήθεια τους την επίτευξη των ευγενών σκοπών που δημιουργούν τις συνθήκες για ένα καλύτερο κόσμο. Τονίζει ότι όλοι μαζί συλλογικά θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες της Κοινότητας Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου για να μπορεί να προσφέρει προς την Κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Σύμφωνα με τον Γέροντα Σωφρόνιο Ζαχάρωφ η αγάπη επιζητεί την ενότητα των ανθρώπων πρώτα σε πνευματικό επίπεδο και μετά και στην εξωτερική καθημερινότητα. Το 2ήμερο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας» έδωσε την ευκαιρία για ενότητα και συνεργασία προς επίτευξη ενός ευγενούς στόχου που ήταν η αγάπη, η φιλανθρωπία και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Αναμφισβήτητα αυτού του είδους προσπάθειες μας κάνουν περήφανους καθώς προάγουν την Ορθόδοξη Χριστιανική κουλτούρα που είναι απόλυτα συμβατή με την Κυπριακή παράδοση”, αναφέρει Δελτίο Τύπου.

Σχετικά νέα

X
Translate »