Επιχειρήσεις

Νέα ανάπτυξη κοντά στο Metropolis Mall στη Λάρνακα

Πηγή: inbusiness.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται νέα οικιστική και γραφειακή ανάπτυξη στα διοικητικά όρια του Δήμου Λάρνακας, εντός της ενορίας Αγίου Νικολάου. Πιο συγκεκριμένα, χωροθετείται 175 μέτρα νότια από το εμπορικό κέντρο Metropolis Mall και 400 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΓΣΖ.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η «Ag. Nicolaides Bros Ltd» η οποία κατέθεσε στην αρμόδια αρχή, μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι να καλύψει τις ανάγκες οικιστική και επαγγελματικής στέγασης, καθώς επίσης να ενδυναμώσει την περιοχή με νέες θέσεις εργασίας.

ΛΑΡΝΑΚΑ 600

Περιγραφή του Έργου

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε τεμάχιο 3,615 τ.μ.. Ο δημόσιος χώρος πρασίνου θα καλύψει έκταση 539 m2 δηλαδή 15% του συνολικού τεμαχίου.

Η ανάπτυξη θα αποτελείται από δύο Blocks (Block A και Block B).

Το Block A θα αποτελείται από εννέα ορόφους και θα εξυπηρετεί γραφειακές ανάγκες με στέγαση 13 γραφείων.

Το Block Β θα εξυπηρετεί οικιστικές ανάγκες και θα περιλαμβάνει 14 διαμερίσματα, ενώ θα αποτελείται από 6 ορόφους.

Υπολογίζεται ότι στο Block A θα φιλοξενούνται 200 άτομα, ενώ στο Block Β θα φιλοξενούνται περίπου 45 άτομα.

Το ύψος των δυο κτιρίων θα φτάνει τα 41,60 μέτρα και θα διαθέτουν υπόγειο χώρο στάθμευσης. Στο Block A θα υπάρχουν 78 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 4 θα είναι για ΑμΕΑ, ενώ στο Block B θα υπάρχουν εννέα χώροι στάθμευσης. Παράλληλα, χώροι στάθμευσης θα υπάρχουν και στο ισόγειο των δυο Blocks.

Στη δυτική Λάρνακα-Κοντά σε άλλες αναπτύξεις

Η περιοχή που θα ανεγερθεί η προτεινόμενη ανάπτυξη, εντός των διοικητικών ορίων της ενορίας Αγίου Νικολάου της επαρχίας Λάρνακας, χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

H αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία ή μόνιμη επαγγελματική στέγη στη Λάρνακα.

Το τεμάχιο του προτεινόμενου έργου συνορεύει στα ανατολικά με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Στην περιοχή του υπό εξέταση τεμαχίου υφίστανται διάφορες εμπορικές, γραφειακές και οικιστικές εγκαταστάσεις και διάφορου άλλου τύπου εγκαταστάσεις / αναπτύξεις, όπως το Metropolis Mall και το γήπεδο ΓΣΖ.

Σχετικά νέα

X
Translate »