Γενική Επικαιρότητα

ΜΟΤ μοτοσυκλετών – Πότε ξεκινά, πόσο θα στοιχίζει και ποιες θα είναι οι συνέπειες

Σε εντατικούς ρυθμούς βρίσκεται το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη για να ξεκινήσει ο έλεγχος ΜΟΤ σε 64,000 εγγεγραμμένες μοτοσυκλέτες (δίτροχες, τρίτροχες και τετράτροχες) παγκύπρια.

Όπως ανέφερε ο Λειτουργός του Τμήματος Μεταφορών, Ιωσήφ Μιλτιάδους, «οι μοτοσυκλέτες θα υπόκεινται σε τεχνικό έλεγχο τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εγγραφή τους και στη συνέχεια κάθε δύο, όπως ακριβώς ισχύει και με τα αυτοκίνητα», επισημαίνοντας παράλληλα, «οι πρώτες που θα κληθούν πρώτες για έλεγχο ΜΟΤ είναι οι πιο παλιές ηλικιακά και σταδιακά θα καλεστούν όλες».

Όσον αφορά το κόστος, θα στοιχίζει 25 ευρώ και 10 ευρώ ο επανέλεγχος, ενώ το πιστοποιητικό θα έχει διάρκεια 2 έτη.

 

Πόσα συνεργεία ενδιαφέρθηκαν και οι επιπτώσεις σε οδηγούς χωρίς ΜΟΤ

Μέχρι σήμερα 14 συνεργεία εξέφρασαν ενδιαφέρον αλλά σύμφωνα με τον κ. Μιλτιάδους, μέχρι το τέλους του μήνα εκτιμάται πως θα αδειοδοτηθούν γύρω στα 20 συνεργεία παγκύπρια. Την ίδια ώρα, περίπου 100 τεχνικοί μετά τις επιτυχείς εξετάσεις που έδωσαν, ξεκίνησαν υποχρεωτική εκπαίδευση και μετέπειτα θα αδειοδοτηθούν από το αρμόδιο Τμήμα για να μπορούν να εκτελούν την όλη διαδικασία.

Ερωτηθείς για ποιες συνέπειες θα έχει ένας μοτοσυκλετιστής, σε περίπτωση που εντοπιστεί από την αστυνομία χωρίς πιστοποιητικό ΜΟΤ, ο λειτουργός του ΤΟΜ απάντησε πως θα αναστέλλεται η άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας, όπως ισχύει και για τα αυτοκίνητα.

Σχετικά νέα

X
Translate »