Αθλητικά Νέα

Μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό στο «Τίμιο παιχνίδι» και «Ευ αγωνίζεσθαι» διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μαρωνίου – Ψεματισμένου

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΘΡΙΚΟΥ-ΚΙΒΙΣΙΛΙΟΥ-ΚΛΑΥΔΙΑΣ και ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΩΝΙΟΥ-ΨΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ

διοργάνωσαν ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:

«Τίμιο παιχνίδι» και  «Ευ αγωνίζεσθαι»

την Παρασκευή 5 Μαΐου, 2023 με συμμετοχή των παιδιών των  Ε΄ – Στ΄ τάξεων (68 παιδιά).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα πιο κάτω αθλήματα με την καθοδήγηση των προπονητών:

Τοξοβολία – Κυριάκος Νικολάου, Καλαθόσφαιρα – Στέφανος Μάρκου, Χορό – Γιώργος Θεοδούλου, Σκάκι-Πατήρ Διομήδης Παπουής και Αντισφαίριση – Φώτος Καλλίας και Γεωργία Σελιά.

Μέσα από τη συμμετοχή τους τα παιδιά γνώρισαν τα αθλήματα, ασκήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους. Τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν δίκαια και καθαρά, να δείξουν  σεβασμό στους συναθλητές και αντιπάλους, να ακολουθήσουν τους κανόνες και τους κανονισμούς του παιχνιδιού και ταυτόχρονα να συνεργαστούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν από τους κορυφαίους αθλητές της Κύπρου στην ενόργανη γυμναστική κ. Ηλία Γεωργίου, ο οποίος έχει πετύχει τεράστιες επιτυχίες τιμώντας την πατρίδα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η παρουσία και η επαφή του αθλητή και του προπονητή του κ. Παναγιώτη Σιήππη  με τα παιδιά έδωσε το μήνυμα ότι όλοι/ες κρύβουμε μέσα μας ένα ή πολλά ταλέντα τα οποία πρέπει να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε. Ακολούθως για να πετύχουμε χρειάζεται να έχουμε στοχοπροσήλωση και με υπομονή, επιμονή, ταπείνωση και σκληρή δουλειά  σίγουρα θα πετύχουμε. Το σημερινό ολοήμερο βιωματικό μάθημα έδωσε το ξεκάθαρο μήνυμα προς στα παιδιά πως:

«Υιοθετώντας το Ευ Αγωνίζεσθαι πετυχαίνεις το Ευ Ζην»

Σχετικά νέα

X
Translate »