Γενικά

Μετονομασία τμήματος της λεωφόρου Λεμεσού σε λεωφόρο Δρ. Βάσου Λυσσαρίδη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Μάιου 2022, η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Λεμεσού σε Λεωφόρο Βάσου Λυσσαρίδη.
Η Λεωφόρος αυτή πλέον φέρει συμβολικά το όνομα του αείμνηστου τέως Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων αφού ανάμεσα σε άλλα συνέδεσε το όνομα του με τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.
Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας έκανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης πίστευε στην προοπτική της Κύπρου για επανένωση και εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
May be an image of 4 people, people standing and outdoors
Απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Παναγιώτης Ευαγγελίδης και ομιλία ο Επικαφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Ανδρέας Χριστοφόρου αποδίδοντας τιμές στο όνομα και στο έργο του.
May be an image of 12 people, people standing, people sitting and outdoors
Ο Δήμαρχος Λάρνακας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανάφερε ότι: «… Το ήθος, η συνέπεια, η συναίσθηση ευθύνης και η πολιτική ευθυκρισία του Βάσου Λυσσαρίδη, εξακολουθούν να επηρεάζουν, την πορεία της ιστορίας της Κύπρου, μιας και ο ίδιος ανήκει σε αυτούς που με την δράση και την ζωή τους έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο της πολιτικής. Πέραν από αυτό, επάξια αποκαλείται και άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, για το πνευματικό του έργο στο χώρο της ποίησης και της ζωγραφικής.
Από σήμερα λοιπόν η Λεωφόρος αυτή, θα διατηρεί την ιστορία, την παρακαταθήκη, τις αξίες και τα ιδανικά, το όραμα και τη μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη άσβεστη, αλλά στη δική μας ζωντανή».
May be an image of 2 people and people standing
May be an image of 1 person, standing and outdoors
May be an image of 1 person and outdoors
May be an image of 1 person and outdoors
May be an image of 1 person, standing and outdoors
May be an image of 2 people, people standing and outdoors

Σχετικά νέα

X
Translate »