Γιώτα Σκιτίνη

Μένουμε εντός

Της Γιώτας Σκιτίνη

Προγραμματίζοντας τις καλοκαιρινές μας διακοπές μπορεί να είναι μια συναρπαστική διαδικασία,  ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Με τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα και την κούραση που έχει επέλθει ένα χρόνο μετά την έλευση του COVID-19 στο νησί μας, οι διακοπές είναι αναμφίβολα μια ευχάριστη, επιθυμητή και πολυπόθητη διέξοδος.

Παράλληλα ωστόσο, ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων, η χρήση μάσκας και αντισηπτικού και η διατήρηση των μέτρων ασφαλείας ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, με επακόλουθο να επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία ως προς την ασφάλεια μας κατά τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις μας.

Ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό για το επερχόμενο καλοκαίρι υπόκεινται ακόμα σε διαμόρφωση, με τις διαδικασίες μοριακών εξετάσεων σε συνεχή ισχύ, το πρόγραμμα εμβολιασμών και την τακτική αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας των  χωρών, οι διακοπές στην Κύπρο μπορεί να είναι ο άμεσα ιδανικός τρόπος απόδρασης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

May be an image of wading bird and nature

Εκτός από τα πανέμορφα ξενοδοχεία του νησιού ποικίλων κατηγοριών και απαιτήσεων, μια εναλλακτική επιλογή είναι η ενοικίαση έπαυλης, διαμερίσματος ή αγροτουριστικού καταλύματος, προσφέροντας την άνεση του ιδιωτικού χώρου, τη χαλάρωση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, συνδυάζοντας τη θάλασσα, το βουνό, ή άλλες ανέσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Την ίδια στιγμή, μας δίδεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το νησί μας και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές, όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά ολόχρονα. Ας μην ξεχνάμε ότι χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο και απολαμβάνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της:

  • Φυσική ομορφιά
  • Ιστορία, κουλτούρα και πολιτιστική κληρονομιά
  • Τοπική κουζίνα και γαστρονομικές απολαύσεις
  • Παραδοσιακά χωρία
  • Βραβευμένες παραλίες
  • Μονοπάτια της φύσης
  • Ποδηλατικές διαδρομές
  • Γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και αξιοθέατα
  • Αυθεντικά τοπικά προϊόντα
  • Ποικιλία δραστηριοτήτων (θαλάσσια και άλλα σπορ, θεματικά πάρκα, πεζοπορία, κλπ.)

Αμέτρητες είναι οι λοιπόν και οι δικές μας επιλογές για δραστηριότητες και εμπειρίες που μπορούμε να απολαύσουμε στο νησί μας, με σύντομες ή πολυήμερες διακοπές, στηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις και οικονομία του τόπου μας.

Της Γιώτας Σκιτίνη
Γενική Διευθύντρια/Ιδιοκτήτης

May be an image of nature, road and tree

May be an image of nature, coast and ocean

May be an image of body of water and nature

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »