ΠΡΟΣΩΠΑ

Μεγάλη παγκόσμια πρωτιά για τη μαθήτρια Γυμνασίου Αραδίππου, Λεώνη Μπέλλα Βασιλείου – Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ

Μαθήτρια του Γυμνασίου Αραδίππου, κέρδισε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στον Διαγωνισμό αφίσας, για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται πως «με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Γυμνασίου Αραδίππου στα πλαίσια του φετινού Παγκόσμιου Διαγωνισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων με θέμα “Our actions are our future – Better production, better nutrition, a better environment and a better life” (Οι δράσεις μας είναι το μέλλον μας – Καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή)».

Συγκεκριμένα, «η μαθήτρια Λεώνη Μπέλλα Βασιλείου της Γ8 πήρε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία 13-15 χρόνων, που είναι μια  πραγματικά πολύ τιμητική θέση για την Κύπρο, το Γυμνάσιο Αραδίππου, την οικογένεια της αλλά και τον κλάδο της Οικιακής Οικονομίας, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Μέσω του συγκεκριμένου μαθήματος προωθείται η ανάπτυξη υγιεινού τρόπου ζωής που στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να διαμορφώσουν στάσεις υγιεινής διατροφής αλλά και να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να κάνουν επιλογές που βελτιώνουν την υγεία, να προάγουν την ευεξία και να προλαβαίνουν ασθένειες και προβλήματα».

Η μαθήτρια στην αφίσα της εξηγεί πως «στο κέντρο της αφίσας υπάρχει ένας σπόρος, αυτός ο μικρός σπόρος μας συνδέει όλους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Καθώς είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου. Εκπαιδεύστε τη γενιά μας να αγοράζει τοπικά φρέσκα προϊόντα, να μειώνει τα απόβλητα, να ανακυκλώνει, να κομποστοποιεί. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Το Γυμνάσιο Αραδίππου εκφράζει «θερμά συγχαρητήρια στην μαθήτρια Λεώνη Μπέλλα Βασιλείου καθώς και την καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας Χαρά Μάμα-Ολυμπίου που καθοδήγησε την μαθήτρια».

 

Μάλιστα σε σημερινή ανάρτηση του ο ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης συγχαίρει τη συμπολίτισσα μας μαθήτρια

Σχετικά νέα

X
Translate »