Όμορφα της Πόλης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο στο είδος του Αναγεννησιακό Πανηγύρι

Σ’ ένα πανηγύρι για το προσκύνημα της Βασίλισσας της Κύπρου, Αικατερίνης Κορνάρο, στο λατινικό βασιλικό παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης Πυργών πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Πυργών της επαρχίας Λάρνακας, για το πρώτο στο είδος του Αναγεννησιακό Πανηγύρι.

Καλλιτέχνες από την Ιταλία, το Σαν Μαρίνο και την Κύπρο με κοστούμια και όργανα εποχής, παρουσίασαν τραγούδια, χορούς, αφηγήματα, παραμύθια και ποίηση που ανάγονται και εμπνέονται από την Κυπριακή και Ιταλική Αναγέννηση.

Επίσης, το πανηγύρι περιλάμβανε παιχνίδια και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, υπαίθρια αγορά ντόπιων προϊόντων και χειροτεχνημάτων, περίπατο γύρω από το χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης προς τα ιστορικά μνημεία και τη φύση και προσφορά φαγητού και ποτών από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το πανηγύρι ήταν μια πολιτιστική πρωτοβουλία στην ύπαιθρο, που πρόσφερε όχι μόνο θέαμα, αλλά και ενεργή τοπική συμμετοχή, εστιάζοντας στο ευρωπαϊκό κομμάτι της κυπριακής ιστορίας με όλες τις επιδράσεις που είχε και εξακολουθεί να έχει. Η τοπική κοινότητα συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση με τη εμπλοκή του Δημοτικού Σχολείου Πυργών, του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, πολιτιστικών σχημάτων και εθελοντών.

Το ίδρυμα Λαόνα διοργάνωσε το πανηγύρι στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Beyond Cultural Tourism (Be.Cultour, Horizon 2020) σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου Λτδ (ΑΝΕΤΕΛ). Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προξενείου του Σαν Μαρίνο στην Κύπρο.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άλογο

Συμμετείχαν
Οι ιστορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι:
La Corte di Olnano e La Compagnia dell’Istrice (Σαν Μαρίνο)
Sbandieratori Delle Sette Contrade Di Orte (Ιταλία)

Οι μουσικοί: Peppe Frana (Ιταλία, μεσαιωνικό λαούτο), Έλενα Ξυδά (τραγούδι), Χριστίνα Πολυκάρπου (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Ευριπίδης Δίκαιος (κρουστά), Παναγιώτης Τσαππής (νέυ), Αντρέας Σιαντάνης (λαούτο), Κυριάκος Χατζηανδρέου (κιθάρα), Λευτέρης Γιωργίτσης (βιολί)

Οι κοινοτικές χορωδίες Πυργών και Πέρα Χωριού Νήσου
Ο χορευτικός όμιλος Πυργών
Αφήγηση – θεατρικό εργαστήρι για παιδιά
: Θέατρο Ειδεκανού (Έλενα Παυλίδου, Νικολέττα Βερύκιου)

Συντελεστές:
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Στέφανη Πολυκάρπου
Καλλιτεχνικός σύμβουλος/ερευνητής: Ευριπίδης Δίκαιος
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Δημήτριος Μηνασίδης
Τεχνικός διευθυντής: Χρίστος Χριστοδούλου
Σκηνικά/κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, Ιφιγένεια Αβραάμ
Σχεδιασμός/εκτέλεση παιχνιδιών: Κατερίνα Σουκιούρογλου
Σχεδιασμός αφίσας: Κατερίνα Σιαμμά

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, σαξόφωνο, βιολί, ηχείο, ακορντεόν, τρομπέτα και κλαρινέτο

Σχετικά νέα

X
Translate »