Πολιτιστικά

Με πιάνο και υπό το φως της πανσελήνου η λογοτεχνική βραδιά στη Λάρνακα

Με την συνοδεία πιάνου και υπό το φως της πανσελήνου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη από τις δύο «Λογοτεχνικές Βραδιές στην Αποβάθρα» στη Λάρνακα.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας ΦΙΛΟΠΟΛ, συγγραφέας Αγγέλα Καϊμακλιώτη «στις 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο λογοτεχνικές βραδιές που προγραμμάτισε ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την ΦΙΛΟΠΟΛ για τον Αύγουστο του 2022. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παλιά αποβάθρα της μαρίνας της Λάρνακας, υπό το φως της πανσελήνου και με τη συνοδεία πιάνου».
Πρόσθεσε ότι «οι λογοτέχνες που παρουσιάστηκαν στην πρώτη λογοτεχνική βραδιά ήταν οι Δημήτρης Αλεξόπουλος, Σωκράτης Αντωνιάδης, Erini Loucaides, Μαριάννα Γαλίδη, Reem Maghribi, Παναγιώτης Θεοδώρου, Αναστασία Κατσώνη, Φροσούλα Κολοσσιάτου, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Lisa Suhair Majaj, Ευφροσύνη Μαντά Λαζάρου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Constantia Manoli, Ανδρέας Τιμοθέου, Μαρία Χριστοδούλου και Zoe Peponides».

Η κα. Καϊμακλιώτη είπε ακόμα ότι «οι ποιητές, οι ποιήτριες και οι πεζογράφοι παρουσίασαν έργα τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα πως ανταποκρίνεται θετικά σε ποιοτικές λογοτεχνικές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν άνω των εκατό φίλων της λογοτεχνίας, αλλά και πλήθος περαστικών οι οποίοι προσήλθαν στην αποβάθρα για να απολαύσουν την εντυπωσιακή πανσέληνο».
Σημείωσε ότι «το πιάνο, οι μικρές ιστορίες, η ποίηση και τα γελαστά πρόσωπα των παρευρισκόμενων, μετέτρεψαν το χώρο σε μια υπέροχη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια την λογοτεχνία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογοι λογοτέχνες με σημαντικό λογοτεχνικό έργο, με καταγωγή από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Συρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».
Η συμμετοχή των λογοτεχνών στη λογοτεχνική βραδιά, ανέφερε η Αγγέλα Καϊμακλιώτη “αλλά και στην επόμενη που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου, έγινε μετά από ανοικτή πρόσκληση των διοργανωτών. Στο πιάνο ήταν η Σοφία Πούρτζιη, ενώ την οργάνωση της βραδιάς και τον συντονισμό των δύο λογοτεχνικών εκδηλώσεων στην παλαιά αποβάθρα της μαρίνας Λάρνακας, ανέλαβαν η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας και η ποιήτρια Αθηνά Τέμβριου».
Είπε ακόμα πως «αυτή η πολυφωνία και η λογοτεχνική πολυμορφία, έδωσε μια διαπολιτισμική ταυτότητα στην εκδήλωση, κάτι το οποίο χαρακτήριζε ανέκαθεν την πόλη της Λάρνακας, ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε νέους λογοτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους».
Η επόμενη εκδήλωση, συνέχισε, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, από τις 19:30 μέχρι τις 21:30 το βράδυ, με τη συμμετοχή άλλων επίσης αξιόλογων λογοτεχνών, ελληνόφωνων και αγγλόφωνων. Οι λογοτέχνες που θα παρουσιαστούν τη συγκεκριμένη βραδιά είναι οι Άντα Αντρέου, Αναστασία Γαϊτάνου, Αλεξάνδρα Γαλανού, Δημήτριος Γκόγκας, Joern Lange, Κώστας Κατσώνης, Λίλη Μιχαηλίδου, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Annetta Benzar, Ιωάννα Παπαντωνίου, Ελένη Ρίμπα, Ανδριανή Σουρή, Ηλίας Τσαγκάς, Ευαγγελία Χαραλάμπους, Γιώργος Χριστοδουλίδης και Daniel Plaket. Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά νέα

X
Translate »