ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαριλένα Ραουνά, ο πρώτος διορισμός Χριστοδουλίδη από τη Λάρνακα

Πηγή: philenews.com

Η χθεσινή συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με Κόλιν Στιούαρτ έκρυβε και μια αποκάλυψη όσον αφορά το πολυσυζητημένο θέμα των διορισμών στους οποίους θα προβεί σύντομα ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Μαριλένα Ραουνά, είναι το πρώτο άτομο για το οποίο αποφάσισε ότι θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο ως διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Μ. Ραουνά μαζί με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Μενέλαο Μενελάου θα συνοδεύσουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην πρώτη του συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μαριλένα Ραουνά συνεργάστηκε και στο παρελθόν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «θέλω» και τα «μη» του Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό

Η Μαριλένα Ραουνά γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1983. Κατάγεται από την Αμμόχωστο.

Είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (BA in Jurisprudence) με μεταπτυχιακές σπουδές (LLM) σε Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο London School of Economics and Political Sciences. Eίναι κάτοχος διπλώματος γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Από το 2007 μέχρι το 2010 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, των νέων και των παιδιών (“Daphne III”).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σβήνει και γράφει λίστα υπουργών ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Από το 2010  μέχρι το 2014 υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (θέματα σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, πολιτικής διεύρυνσης, καθώς και θέματα που άπτονται της τουρκοκυπριακής κοινότητας). Κατά τη διάρκεια της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (2012) ήταν η εθνική εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου για θέματα διεύρυνσης καθως και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Συμβουλίου της ΕΕ σε τριλόγους με Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέσπιση νέου μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας.

Από το 2014 μέχρι το 2018 εργάστηκε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΔΓΠτΔ) ως συντονίστρια ιδιαιτέρου γραφείου του Διευθυντή ΔΓΠτΔ και σύμβουλος σε θέματα ΕΕ. Συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, καθώς και σε ειδική διαπραγματευτική ομάδα για θέματα ΕΕ.

Από το 2018 μέχρι το 2021 εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ως ειδική σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών.

Είναι παντρεμένη με τον Seth Rosenbaum και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σχετικά νέα

X
Translate »