Οικονομία

Λετυμπιώτης για Kition Ocean Holdings: «Έχουμε πράξει όλα όσα ήταν δυνατά» – Τι γίνεται με το προσωπικό

Πηγή: alphanews.live

Το παρασκήνιο της λήξης της συμφωνίας κυβέρνησης και Kition Ocean Holdings για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, αποκάλυψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Όπως είπε, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ήταν ορισμένη συνάντηση της εταιρείας με το Υπουργείο Μεταφορών στην οποία η Kition Ocean Holdings αρνήθηκε να προσέλθει.

«Η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή σε συντονισμό με τη Νομική Υπηρεσία για την ενεργοποίηση όλων των σχετικών διαδικασιών γιατί θέλουμε να γίνουν όλα σύμφωνα με τη νομοθεσία.»

«Ως Πολιτεία έχουμε πράξει όλα όσα ήταν δυνατά για να προχωρήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο» τόνισε ο κύριος Λετυμπιώτης.

«Δυστυχώς δεν είδαμε την ειλικρινή βούληση και την πρόθεση της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών προκήρυξης και εκτέλεσης δημοσίων έργων, «που είναι τεράστιας εθνικής σημασίας για τη χώρα μας.»

«Δεν είναι θέμα ενός Υπουργείου. Θα πρέπει να εμπλακεί και η Νομική Υπηρεσία και η νομοθετική εξουσία και να αφορά όλο το ευρύ φάσμα: και την εγκυρότητα και την ευελιξία και την σωστή εκτίμηση στα χρονοδιαγράμματα.»

 

Σχετικά νέα

X
Translate »