Ανδρέας Πασιουρτίδης

Λάρνακα: Τι γίνεται με την κατασκευή πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων αλλά και με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων

Σε δύο ερωτήσεις προχώρησε ο Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφορικά με την κατασκευή πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου στον παραλιακό δρόμου Μαζωτού-Ζυγίου αλλά και με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων με δημιουργία φραγμάτων στην Αραδίππου-Λάρνακα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βεργίνας-Καμάρων.

Πρώτη ερώτηση

« Παρακαλούμε όπως ο αρμόδιος υπουργός ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πεζοδρόμων με ποδηλατόδρομο στον παραλιακό δρόμου Μαζωτού-Ζυγίου.  Πρόκειται για ένα έργο το οποίο άπτεται πρώτιστα της ασφάλειας των διακινούμενων πεζών στη συγκεκριμένη περιοχή και των ποδηλατιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη διαδρομή, καθώς και της αναβάθμισης της περιοχής των κοινοτήτων Μαζωτού, Αλαμινού, Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας, Ψεματισμένου, Μαρωνίου και Ζυγίου με την προσέλκυση τουρισμού.

Ζητούμε όπως ενημερωθούμε αναφορικά με τα ακόλουθα:

  1. Τις μελέτες που έχουν γίνει για το έργο αυτό.
  2. Το προϋπολογιζόμενο κόστος υλοποίησης.»

Δεύτερη ερώτηση

«Παρακαλούμε όπως ερωτηθεί ο αρμόδιος υπουργός και ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων με δημιουργία φραγμάτων στην Αραδίππου-Λάρνακα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βεργίνας-Καμάρων.  Επειδή το έργο παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις και έπειτα από την ολοκλήρωση της προμελέτης ελέγχου δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω ενέργεια για θωράκιση και προστασία των κατοίκων, ζητούμε όπως ενημερωθούμε για τα ακόλουθα:

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη;
  2. Ποια χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων;»

Σχετικά νέα

X
Translate »