Εκπαίδευση

Λάρνακα: Σε εκκρεμότητα είναι η ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών

Σε εκκρεμότητα φαίνεται να παραμένει η ίδρυση της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα, όπως διαπίστωσαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις επαφές που είχε σχετικά με την ίδρυση της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα».

Προστίθεται ότι «κοινή διαπίστωση είναι πως αν και υπάρχει η βούληση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, εντούτοις παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία της Σχολής».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το σημαντικό είναι πως με την υποβολή της τελικής πρότασης από το ΤΕΠΑΚ, με όλα τα δεδομένα και παραμέτρους για την ίδρυση της Σχολής προς τα αρμόδια Τμήματα του κράτους μέχρι το τέλος του έτους, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, από όλους τους ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων Bουλευτές, φορείς και οργανωμένα σύνολα, για τη λήψη της οριστικής απόφασης με στόχο την υλοποίηση και λειτουργία της Σχολής στη Λάρνακα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »