Πολιτιστικά

Λάρνακα: Kρυμμένοι «θησαυροί» – σημεία ενδιαφέροντος για τους τουρίστες στην επαρχία

Πηγή: dialogos.com.cy

Η ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας για τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία στόχευσε φέτος σε κρυμμένους θησαυρούς της επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι μπορεί να γίνουν σημεία ενδιαφέροντος για τους τουρίστες.

Η περιήγηση ξεκίνησε με επίσκεψη στον βοτανόκηπο “Lumina Botanical Gardens” στον Κόρνο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βότανα και φυτά της Κύπρου, να επισκεφθούν το αποστακτήριο παραγωγής αιθέριων ελαίων και ανθόνερων, να πακετάρουν τα δικά τους βότανα και να δοκιμάσουν φρέσκα τσάγια παραγωγής του κήπου.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό, όπου θαύμασαν τα έργα του πρώτου επώνυμου Κύπριου ναΐφ γλύπτη και η εκδρομή συνεχίστηκε στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Άρπερας στην Τερσεφάνου, στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε ο μεσαιωνικός οικισμός Άρπερα.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο μνημείο της περιοχής που διαθέτει αρχαίες τοιχογραφίες, χτισμένο το 1745 από τον δραγομάνο Χριστοφάκη Κωνσταντίνου. Χαρακτηριστική είναι η τοιχογραφία που απεικονίζει τον ίδιο και την οικογένειά του να προσφέρουν την εκκλησία στον Άγιο Γεώργιο, ως ευχαριστία για την επιτυχή ολοκλήρωση του δύσκολου έργου του υδραγωγείου των «Καμάρων», του οποίου ήταν υπεύθυνος.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας Λάρνακας που προσπαθεί η ΕΤΑΠ Λ/κας να αναδείξει είναι η προσφορά ποικίλων δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό και η εκπαιδευτική ξενάγηση περιλάμβανε επίσκεψη στον ιππικό όμιλο “Salt Lake Stables” για ενημέρωση αναφορικά με τις βόλτες με άλογα που προσφέρονται στο ειδυλλιακό τοπίο των Αλυκών Λάρνακας.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »