Επιχειρήσεις

Λάρνακα: Ανακοινώνεται πρόγραμμα στήριξης καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου

Πηγή: dialogos.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Από τον Δήμο Λάρνακας, την Τράπεζα Κύπρου και τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών

Πρόγραμμα στήριξης των καταστηματαρχών του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας ανακοινώνουν σήμερα ο Δήμος Λάρνακας, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και η Τράπεζα Κύπρου που στηρίζει την προσπάθεια.

Οι τρεις φορείς θα παραθέσουν διάσκεψη Τύπου στην οποία ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μαζί με τον περιφερειακό διευθυντή Λάρνακας – Αμμοχώστου της τράπεζας και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών θα εξαγγείλουν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία βρίσκονται στα σκαριά τον τελευταίο καιρό.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί σε δεινή θέση μετά από μια συγκυρία γεγονότων που επέφεραν σκληρό πλήγμα στην κίνηση και στις πωλήσεις. Κυρίως η πανδημία και ακολούθως το άνοιγμα του Metropolis Mall ήταν δύο απανωτά χτυπήματα που φαίνεται ότι δεν μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν χωρίς μέτρα στήριξης των καταστημάτων.

Θέματα στα οποία αναμένεται να γίνει αναφορά στη σημερινή διάσκεψη Τύπου στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας (πρώην Κοινοτικό Κέντρο) είναι η σκίαση των κεντρικών εμπορικών οδών ούτως ώστε να μπορούν ν’ ανταγωνιστούν το Mall σχετικά με τις καιρικές συνθήκες, η αύξηση των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης και η επέκταση των έργων πεζοδρομοποίησης και εκσυγχρονισμού των εμπορικών οδών.

Άλλες πρωτοβουλίες που εξετάστηκαν είναι η καθιέρωση διαγωνισμού βιτρίνας μεταξύ των καταστημάτων, ετοιμασία και προβολή προωθητικών φιλμ και η τοποθέτηση περισσότερων παγκακιών μεταξύ άλλων.

Αυτά και άλλα βρίσκονται ενώπιον του Δήμου Λάρνακας μέσω υπομνήματος που έχει υποβάλει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών και τώρα αναμένεται να ξεκινήσουν σιγά σιγά να μπαίνουν στην πράξη καθώς έχει γίνει κατανοητό από όλους ότι χωρίς επιπρόσθετη και έμπρακτη στήριξη προς τα καταστήματα, το εμπορικό κέντρο θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό.

Σχετικά νέα

X
Translate »