Γενικά

Κυριαζής: Εκφοβισμός η καταγγελία ΟΚΥπΥ-Καθημερινές οι καταγγελίες συγγενών

Πηγή: sigmalive.com

 

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Γεροντολόγος δρ. Μάριος Κυριαζής, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό με την γυμνή ηλικιωμένη σε Νοσοκομείο της Κύπρου αλλά και την καταγγελία του ΟΚΥπΥ στην Αστυνομία για τη διαρροή της φωτογραφίας. Επιπλέον αναφέρθηκε και σε νέο περιστατικό κακομεταχείρισης ασθενών.

Αρχικά διερωτήθηκε γιατί ο ΟΚΥπΥ να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. «Ο μόνος λόγος είναι για εκφοβισμό. Εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει αλλά στέλνουν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να κάνουμε παράπονα για τα Νοσοκομεία ή για τις στέγες γιατί θα έχουμε αντίποινα».

Συμπλήρωσε ότι περιμένει τηλέφωνο από την Αστυνομία. « Δεν βλέπω το όφελος αυτής της καταγγελίας. Σε τι θα ωφελήσει; Θα με πείσουν να μην το ξανακάνω; Απλά μας εκφοβίζουν για να μην κάνουμε παράπονα». Πρόσθεσε ότι ο κόσμος φοβάται.

Ο δρ. Κυριαζής τόνισε ότι είναι κάτι που συμβαίνει τακτικά. «Όταν λένε ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό, ίσως να εννοούν ότι είναι μεμονωμένο γιατί τώρα έπεσε στην αντίληψη τους. Αυτό συμβαίνει τακτικά».

Υπογράμμισε ότι παίρνει καθημερινά μηνύματα από συγγενείς που αναφέρουν τις άθλιες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι τους. «Δεν λέω ότι είναι πάντα έτσι. Η δουλεία μου είναι να εστιάζω στις κακές περιπτώσεις νοσηλείας και αντιμετώπισης ασθενών και να δούμε πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε».
Ακόμη είπε ότι σχεδόν έχει περάσει ένας μήνας και ακόμη θα γίνει έρευνα. «Ξέρω το αποτέλεσμα γιατί είδα και το παράδειγμα παρόμοιων ερευνών που δεν άλλαξε κάτι. Γνωρίζω περίπτωση που μου ανέφεραν συγγενείς ότι είδαν τον ασθενή τους να σπρώχνεται από νοσηλευτή, να πέφτει κάτω, να κτυπά το κεφάλι του και τελικά να πεθαίνει. Όταν έγινε έρευνα είπαν ότι έπεσε από μόνος του».

Τέλος, είπε ότι δεν ελπίζει ότι θα γίνει κάτι δραματικό σε αυτή την περίπτωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »