Έχουμε θέμα

“Κρούει” τον κώδωνα του κινδύνου το ΑΚΕΛ Λάρνακας για Τσιμεντοποιίο Βασιλικού

Ανακοίνωση Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας για την φωτιά που ξέσπασε στο Τσιμεντοποιίο Βασιλικού

Μετά από την πρόσφατη φωτιά που ξέσπασε στο Τσιμεντοποιίο Βασιλικού εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων. Ταυτόχρονα προκύπτουν ερωτήματα όσον αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία από την καύση τέτοιων ουσιών.

Το πρόσφατο ατύχημα, το οποίο αποτελεί το δεύτερο στη σειρά, καταδεικνύει την απουσία συστηματικών ελέγχων αλλά και τα υποβαθμισμένα μέτρα ασφάλειας.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Η περιοχή του Βασιλικού που αποτελεί περιοχή βαριάς βιομηχανίας είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένη με την λειτουργία και του ενεργειακό κέντρου.Ο συνεχής έλεγχος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και έλεγχοι για τήρηση μέτρων προς αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή θα έπρεπε να ήταν δεδομένοι. Για ακόμη μια φορά παρατηρείται έλλειψη σε ότι αφορά τα πιο πάνω. Επισημαίνουμε ότι μεγάλες αποθήκες καυσίμων απείχαν μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σχετικά νέα

X
Translate »