Breaking News

Αθλητικά Νέα

ΚΟΕΑΣ: Έναρξη σεζόν Cyprus Road Races Grand Prix από τη Λάρνακα

Διεξάγεται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη Λάρνακα, ο πρώτος αγώνας δρόμου του 2024, στο πλαίσιο του Cyprus Road Races Grand Prix.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, ο παραλιακός δρόμος των Φοινικούδων θα φιλοξενήσει δεκάδες δρομείς στα 10 χιλιόμετρα, στα 5χμ ατομικό και εταιρικό και ενός χιλιομέτρου για παιδιά και οικογένειες.

Όπως αναφέρεται, μετά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά διεξαγωγής της νεοσύστατης διοργάνωσης στους δρόμους των πέντε Δήμων της ελεύθερης Κύπρου, η ΚΟΕΑΣ, η Αστυνομία Κύπρου και η Εθνική Φρουρά συνεχίζουν τη συνεργασία τους, με στόχο να δώσουν την ευκαιρία στον κάθε Κύπριο πολίτη, οποιασδήποτε ηλικίας, να περάσει ένα κυριακάτικο πρωινό άσκησης του σώματος, τρέχοντας ή περπατώντας στις συγκεκριμένες διαδρομές.

Το φετινό Cyprus Road Races Grand Prix θα έχει κάτι το διαφορετικό από πέρσι, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 16 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, τα μετάλλια θα είναι διαφορετικά και ιδιαίτερα ξεχωριστά σε κάθε αγώνα, έχοντας ανάγλυφη αποτύπωση του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού κάθε Δήμου. Για παράδειγμα, τα μετάλλια της πρώτης διοργάνωσης στη Λάρνακα θα έχουν ανάγλυφα την Αλυκή και τα φλαμίνγκο.

Δεύτερον και πολύ σημαντικό, είναι πως το φετινό Cyprus Road Races Grand Prix θα είναι ειδικά αφιερωμένο στη μάχη κατά του καρκίνου, οποιασδήποτε μορφής και στην πρωταθλήτρια του επί κοντώ Μαρία Αριστοτέλους, η οποία διαγνώσθηκε με μία από τις σπάνιες μορφές καρκίνου, το Σάρκωμα.

Έτσι, η ΚΟΕΑΣ, με τη στήριξη της Perskindol, η οποία ανέλαβε όλα τα έξοδα, κατασκεύασε Λεμουδιέρα (μπαντάνες), με μήνυμα «Stronger than SARCOMA», τα οποία θα προσφέρονται για πώληση με το συμβολικό ποσό των 3 Ευρώ. Τα έσοδα θα κατατεθούν σε ξεχωριστό ταμείο με τη συμμετοχή της Μαρίας στην Ειδική Επιτροπή που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ και θα διατεθούν για ενίσχυση των αθλητών – αθλητριών ή Οργανισμών, με πλήρη διαφάνεια.

Οι κυριακάτικοι αγώνες δρόμου στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθούν υπό τους ήχους των Τυμπανιστών του Σώματος Προσκόπων της πόλης του Ζήνωνα, οι οποίοι θα φροντίσουν να δώσουν διαφορετικό ηχόχρωμα στη διοργάνωση. Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η Τεχνική Σχολή Λάρνακας με ομάδα μαθητών και καθηγητών, θα ετοιμάσει διάφορα εδέσματα, τα οποία θα προσφέρονται προς πώληση και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τα άπορα παιδιά της Σχολής.

 

ΚΟΕΑΣ: Έναρξη σεζόν Cyprus Road Races Grand Prix από τη Λάρνακα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

09:00   10χμ ανδρών – γυναικών

09:15   ΚΕΑΝ 5χμ ανδρών – γυναικών και Εταιρικός

10:15   1χμ METRO Kids Race για παιδιά 8-15 ετών

10:15   1χμ Family Fun Run για όλη την οικογένεια

Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες του για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου 2024, ενόψει του 1ου Cyprus Road Races Grand Prix, με τους πιο κάτω δρόμους να παραμένουν κλειστοί:

– Σάββατο 20/1/24 από τις 22:00 μέχρι την Κυριακή 21/1/24 και ώρα 14:00:

Η Λεωφόρος Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου Γ΄

– Κυριακή 21/1/24 από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι:

Η οδός Πιαλέ Πασά και η Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου.

Η μια κατεύθυνση της Λεωφόρου Αρτέμιδος από τα φώτα τροχαίας της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου μέχρι το αεροδρόμιο (θα υπάρχει κυκλοφοριακή ρύθμιση με τη βοήθεια της Αστυνομίας και το ένα ρεύμα της Αρτέμιδος θα διαμορφωθεί σε διπλής κατεύθυνσης για τα τροχοφόρα).

Σχετικά νέα

X
Translate »