Αθλητικά Νέα

Κεκλεισμένων σε Σαλαμίνα /Τιμωρία έδρας και…μετακίνησης φιλάθλων σε Ανόρθωση

Χωρίς φιλάθλους για ένα αγώνα η Σαλαμίνα λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της στο ματς με την ΑΕΚ.

Απόφαση: Για τις παραπομπές από (β) μέχρι (ζ) επιβάλλεται στη Νέα Σαλαμίνα η ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA  Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΑΕΚ Λάρνακας/21.12.2022 (16η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου:
(α) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα που είχαν στόχο την αντίπαλη κερκίδα και τον διαιτητή, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα που είχαν στόχο και τον βοηθό διαιτητή, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
(γ) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας προς τους διαιτητές του αγώνα κατά την λήξη του α΄ ημιχρόνου και προς τους ποδοσφαιριστές και αξιωματούχους της αντίπαλης ομάδας μετά την λήξη του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
(δ) για επεισόδια που προκάλεσα οπαδοί της ομάδας κατά την διακοπή του α΄ ημιχρόνου (προκάλεσαν ένταση στις κερκίδες, έσπρωχναν και ύβριζαν και προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στα θεωρεία γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση των επιτηρητών) και για επεισόδια που προκάλεσαν μετά τη λήξη του αγώνα (εξαγριωμένοι ύβριζαν και έφτυναν προς τους διαιτητές και άλλα πρόσωπα και έριξαν προς το μέρος τον διαιτητών πυρσό καθώς επίσης μπήκαν στα θεωρεία που βρίσκονταν δημοσιογράφοι τους οποίους ύβριζαν και κατέστρεψαν εξοπλισμό του καναλιού που μετέδιδε τον αγώνα τηλεοπτικά), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
(ε) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και πυρσούς), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
(στ) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και πυρσούς) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα, μετά το τέλος του αγώνα και κατά την διάρκεια του αγώνα στο 81 λεπτό, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
(ζ) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα (έσπασαν υαλοπίνακα της πόρτας εισόδου που οδηγεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

 

Τιμωρία της Ανόρθωσης από τον Αθλητικό δικαστή για τα γεγονότα στον αγώνα με την Καρμιώτισσα.

Απόφαση: Για τις παραπομπές από (α) μέχρι (δ) επιβάλλεται στην Ανόρθωση η ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για ένα εκτός έδρας αγώνα και πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας εντός στου σταδίου τα οποία απείλησαν να προκαλέσουν ζημιά σε άτομα εντός του σταδίου και τα οποία προκάλεσαν την οριστική διακοπή του υπό εξέλιξη αγώνα στο 74 λεπτό. Οι οπαδοί της ομάδας που βρίσκονταν το νότιο μέταλλο πίσω από τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας έριχναν αντικείμενα, κροτίδες, ράβδους πλαστικούς και σιδερένιους και άλλα αντικείμενα προς τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας), κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
(β) για επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες (ανατολική και δυτική – υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ τους και προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στα boxes του σταδίου) μετά την οριστική διακοπή του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
(γ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και φωτοβολίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
(δ) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα (ράβδους πλαστικούς και σιδερένιους, μπουκάλια και ποτήρια πλαστικά και καθίσματα), και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και φωτοβολίδες) στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου πίσω από την νότια κερκίδα πριν την έναρξη του αγώνα και εντός του γηπέδου στην κερκίδα  και στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά την διακοπή του αγώνα (φωτοβολίδα με πιστόλι και μολότοφ που προκάλεσαν φωτιά στον αγωνιστικό χώρο), κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β), 10.2γ(1)(2), 10.2(η) και 10.2 (iστ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

 

Όπως αναμενόταν η Καρμιώτισσα πήρε τους τρεις βαθμούς του αγώνα με την Ανόρθωση ο οποίος είχε διακοπεί ενώ το σκορ ήταν 0-2.

*Διακοπέντας αγώνας Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/23.12.2022 (16η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Καρμιώτισσας.

Σχετικά νέα

X
Translate »