ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καθαρό προβάδισμα ο Βύρας, μεγάλο ντέρμπι για τη 2η θέση

Πηγή: cyprustimes.com

Τουλάχιστον ένα μεγάλο ντέρμπι, στις εκλογές της 9ης Ιουνίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς ανάδειξη νέων Δημάρχων, δείχνει μεγάλη έρευνα που διενήργησε η AnalyticaMarket Research για λογαριασμό της Cyprus Times.

Η συμμετοχή στην έρευνα σχεδόν 7 χιλιάδων ψηφοφόρων καταδεικνύει και το τεράστιο ενδιαφέρον των Κυπρίων για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που σηματοδοτεί και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, λόγω και της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή στην έρευνα σχεδόν 7 χιλιάδων ψηφοφόρων καταδεικνύει και το τεράστιο ενδιαφέρον των Κυπρίων για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που σηματοδοτεί και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, λόγω και της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 12 μέχρι τις 18 Απριλίου, μέσω τηλεφωνικού και διαδικτυακού ερωτηματολογίου για την CyprusTimes. Στην έρευνα συμμετείχαν 6735 άτομα, 18 ετών και άνω με δικαίωμα ψήφου. Η στάθμιση έγινε με βάση τις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Βαθμός ενδιαφέροντος

Αναλυτικότερα, ο βαθμός ενδιαφέροντος των ψηφοφόρων για την εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τους νέους δημάρχους, συγκεντρώνει ποσοστό πέραν του 50%.

Συγκεκριμένα, 57% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι τους ενδιαφέρουν Πολύ οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 28% είπε Αρκετά. 11% είπε ότι ενδιαφέρεται Λίγο και το 4% γυρνά την πλάτη και δεν ενδιαφέρεται Καθόλου για τις εκλογές.

Γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα

Η ικανότητα και τα χαρακτηριστικάτου υποψηφίου, σαφώς υπερτερούν της κομματικής στήριξης, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα (74%).

Ένδειξη απαξίωσης προς τα κόμματα, το γεγονός ότι μόλις το 4% απάντησε ότι θα ψηφίσει Δήμαρχο αποκλειστικά και μόνο με βάση το κόμμα που τον στηρίζει. Το 21% είπε ότι θα λάβει υπόψη τόσο την ικανότητα και τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου, όσο και το κόμμα που τον στηρίζει.

Σήμερα, παρουσιάζεται το πρώτο μέρος της έρευνας, δηλαδή τα ευρήματα που αφορούν τους πέντε μητροπολιτικούς δήμους που δημιουργήθηκαν με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ξανά με τον νυν στη Λάρνακα, «μάχη» των άλλων δύο

Καθαρό προβάδισμα στο Δήμο Λάρνακας εξασφαλίζει, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας με ποσοστό 39%.

Ακολουθούν, σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, Μιχάλης Ππεκρής και Σωτήρης Ιωάννου.

Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ εξασφαλίζει ποσοστό 20% και ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ ποσοστό 19,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 12,5%.

Από το 39% που είπε ότι ψηφίζει Βύρα, το 31% θα σύστηνε την υποψηφιότητα του σε φίλους και συγγενείς.

Τον Μιχάλη Ππεκρή και τον Σωτήρη Ιωάννου θα σύστηνε το 15% εξ αυτών που απάντησαν ότι θα τους ψήφιζαν αν οι εκλογές ήταν αυτή την Κυριακή.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

 

Σχετικά νέα

X
Translate »