ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λάρνακας και Δήμος Λιβαδιών: Προχώρησαν στην προκήρυξη Διαγωνισμού για τις κατασκευαστικές εργασίες για τον «Εξωραϊσμό αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Λάρνακας και του Δήμου Λιβαδιών και την παροχή υπηρεσιών ενόψει της επικειμένης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ενοποίησης των δυο Δήμων και της Κοινοτικής Αρχής Βορόκληνης, ο Δήμος Λάρνακας και ο Δήμος Λιβαδιών προχώρησαν στην προκήρυξη Διαγωνισμού για τις κατασκευαστικές εργασίες για τον «Εξωραϊσμό αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια».

Πρόκειται για πάγιο αίτημα του Δήμου Λιβαδιών για υλοποίηση αυτού του έργου αφού αφενός θα θωρακίσει το Δήμο από τις πλημμύρες και αμφοτέρου θα αναβαθμίσει την περιοχή από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα προς την Λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια και γενικότερα την υποβαθμισμένη περιοχή των διυλιστηρίων και της περιοχής των πρώην εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στην αναβάθμιση και βελτίωση της ικανότητας του υφιστάμενου αντιπλημμυρικού καναλιού στο Δήμο Λιβαδιών, στο οποίο απορρέει σημαντική ποσότητα όμβριων από την ενδοχώρα, ούτως ώστε να διοχετεύει τις πλημμυρικές παροχές από την ενδοχώρα προς τη θάλασσα.

Η μελέτη επίσης προτείνει μια σειρά από εξωραϊστικά έργα (Β Φάση) τα οποία θα γίνουν σε κατοπινό στάδιο διαμορφώνοντας χώρους πεζοπορίας, ποδηλατοδρομίας, δρόμους για τροχάδην, χώρους ενδιάμεσης στάσης, χώρους εποχιακών εκδηλώσεων, συνδέοντας το Δήμο Λιβαδιών με τον παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που έχει ήδη κατασκευασθεί παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο από τη Λάρνακα προς την Δεκέλεια.

Η μελέτη του έργου έγινε από το γραφείο της Margarita Danou Arcitects.

Το κόστος ανέρχεται €2.859.000,00 + ΦΠΑ

Το έργο υπολογίζεται να αρχίσει στις αρχές του 2024

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα των Διαγωνισμών, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσφορών του Δήμου στο τηλ. 24816574.

Σχετικά νέα

X
Translate »