Αθλητικά Νέα

#KartaGate: Οι αποκαλύψεις που πάγωσαν το κυπριακό ποδόσφαιρο

Πηγή: economytoday.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι έρευνες για το #KartaGate εντείνονται μετά την αποκάλυψη του «Economy Today» για το διάτρητο λογισμικό διάθεσης εισιτηρίων, με το οποίο έμειναν εκτεθειμένα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων φιλάθλων των δύο μεγαλύτερων ομάδων της χώρας.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται το σύστημα πώλησης εισιτηρίων ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, μετά την αποκάλυψη του Economy Today για κενά ασφαλείας, που αφήνουν εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων φιλάθλων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αρμόδιας Επιτρόπου, η οποία καλείται να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα,που αγγίζουν όλους τους κρίκους της αλυσίδας, που όφειλαν να διασφαλίσουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Έπιασε αμέσως δουλειά  η Επίτροπος

Οι έρευνες για το #KartaGate εντείνονται μετά την αποκάλυψη του «Economy Today» για το διάτρητο λογισμικό διάθεσης εισιτηρίων, με το οποίο έμειναν εκτεθειμένα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων φιλάθλων των δύο μεγαλύτερων ομάδων της χώρας.

Όλο το βάρος βρίσκεται στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία από την πρώτη στιγμή έπιασε δουλειά για να αποτρέψει την όποια εδραίωση του εκτροχιασμού από τους ισχύοντες νόμους.

Όσο η πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων παραμένει ανενεργή, η Ειρήνη Λοϊζίδου διερευνά πώς και γιατί ταυτότητες, αριθμοί του μητρώου κάρτας φιλάθλων και φωτογραφίες των κατόχων ήταν προσβάσιμα από οποιονδήποτε με τρία κλίκ στη ιστοσελίδα Stadium360.

Βροχή ερωτημάτων

Η αποκάλυψη εγείρει πλειάδα νέων ερωτημάτων, τις ώρες που τηρείται μια περίεργη ομερτά από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή από τις εταιρείες που φέρονται να ευθύνονται για αυτή την εξέλιξη:

– Ποιες ευθύνες βαραίνουν, εάν βαραίνουν, τις εταιρείες ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, οι οποίες καλούσαν τους φιλάθλους τους να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους για αγορά εισιτηρίου;

– Οι δυο ποδοσφαιρικές εταιρείες έλεγξαν και επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία του συστήματος, προτού το διαθέσουν στο κοινό;

– Η εταιρεία Hellenic Technical Enterprises πληρούσε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και διενήργησε τους νενομισμένους ελέγχους προτού ανεβάσει τις σελίδες στο διαδίκτυο;

– Η εταιρεία Hellenic Technical Enterprises είχε το δικαίωμα να αναθέσει σε άλλη εταιρεία την κατασκευή των πλατφόρμων πώλησης εισιτηρίων ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας;

– Σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο ο ΚΟΑ με την υπό διερεύνηση υπόθεση και αν ναι, πόσο επηρεάζει όλο αυτό τη συνέχιση έκδοσης Καρτών Φιλάθλου;

Ήταν ενήμερος ο ΚΟΑ;

Διευκρινίσεων χρήζει και η σχέση της G.D.Techlink με την κατασκευή των πλατφόρμων διάθεσης εισιτηρίων και κατά πόσο η εμπλοκή της είναι νόμιμη, αλλά και ποιες συμφωνίες υπήρξαν ή όχι με τις εταιρείες των ομάδων του ποδοσφαίρου και αν ήταν ενήμερος ο ΚΟΑ.

Υπενθυμίζεται ότι διευθυντές της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομόνοιας Ποδόσφαιρο Λτδ.

Η έρευνα της Επιτρόπου  αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ στάση αναμονής τηρεί, όπως αποκάλυψε από χθες βράδυ το Economy Today η Νομική Υπηρεσία, που θα χρειαστεί να κινητοποιηθεί αν επιβεβαιωθεί η διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

Ανάστατος ο φίλαθλος κόσμος

Σε ένα άλλο επίπεδο, στον φίλαθλο κόσμο πλανάται και το ερώτημα κατά πόσο τίθεται ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, όταν εταιρεία ελεγχόμενη από τους επικεφαλής της Ομόνοιας Ποδόσφαιρο Λτδ έχει στην κατοχή της πλατφόρμα που διαθέτει εισιτήρια στους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ.

Εξάλλου, ανακοινώσεις εκδόθηκαν από συνδέσμους φιλάθλων άλλων ομάδων, αλλά όχι από αυτούς των ομάδων που εμπλέκονται και οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »