Γενικά

Κάμερες:Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες αν οδηγεί άλλος τ’ όχημά τους

Οι κάμερες ξανάρχονται και οι οδηγοί έχουν μπροστά τους 3 μήνες να εναρμονιστούν. Σε δυο μόλις ώρες χθες, κατέγραψαν για σκοπούς ελέγχων 500 παραβάσεις. Κανείς οδηγός δεν καταγγέλθηκε αφού μέχρι και το τέλος του έτους θα υπάρχει περίοδος χάριτος. Ωστόσο οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα λαμβάνουν από τις 25 Οκτωβρίου και μετά ενημερωτικό έντυπο αν υπέπεσαν σε παρανομία.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο Χάρης Ευριπίδου εκ μέρους της Τροχαίας μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι για το πώς θα εφαρμοστεί το σύστημα. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η ειδοποίηση του εξώδικου θα αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

«Όσοι δεν έκαναν τη μεταβίβαση θα έχουν την ευθύνη.  Το πρόστιμο θα πηγαίνει στον ιδιοκτήτη/κάτοχο αυτοκινήτου. Εντός 15 ημερών θα πρέπει να ενημερώνει ποιος οδηγούσε για να σταλεί στον άλλο οδηγό η κλήση. Αν αρνούνται και οι δυο τότε θα έχουν ευθύνη και οι δυο άρα καλό είναι να λέμε στ΄αλήθεια ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο», υπογράμμισε ο κ.Ευριπίδου.

Στο Μεσημέρι και Κάτι αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ρεπορτάζ στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη, στο σημείο όπου τοποθετήθηκαν οι πρώτες σταθερές κάμερες.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας, Ιάσονας Σενέκης ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε εισηγήσεις, ανυπόστατες όπως τις χαρακτήρισε, για αύξηση των ορίων εντός κατοικημένων περιοχών. «Αυτές οι εισηγήσεις πάνε κόντρα σε όλες τις διεθνείς συστάσεις», είπε ο κ.Σενέκης.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »