Έχουμε θέμα

Καλαβασός: Διαμαρτυρήθηκαν για τα ασφαλτικά (BINTEO)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης για μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου εννέα κοινότητες της περιοχής Βασιλικού.

Κάτοικοι αλλά και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής «μπλόκαραν» με τα οχήματά τους τον κυκλικό κόμβο Καλαβασού κρατώντας πανό που ανέγραφαν «Τηρήστε τις υποσχέσεις σας», «Γίναμε σκουπιδότοπος της Κύπρου» και «Σεβαστείτε την υγεία των παιδιών μας».
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Εννέα Κοινοτήτων Βασιλικού και Κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πραγματοποίηση αυτής της δεύτερης εκδήλωσης διαμαρτυρίας διότι ήδη κλήθηκαν να παραθέσουν απόψεις για την κατάσταση των εργοστασίων.

 

Λευτέρης Φωκάς – Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Εννέα Κοινοτήτων Βασιλικού
«Θεωρούμε ότι είναι ήδη προχωρημένη η απόφαση για να τοποθετηθούν στην Καλαβασό παρότι είχαμε υποσχέσεις ότι θα γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες…»

Και τόνισε ότι η περιοχή, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι πολύ επιβαρυμένη.

 

Λευτέρης Φωκάς – Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Εννέα Κοινοτήτων Βασιλικού
«Αξιώνουμε να εκπονηθεί μια μελέτη για ένα ενιαίο Σχέδιο Νήσου στο οποίο θα εγκατασταθούν βαριές βιομηχανίες μακριά από κατοικημένη περιοχή ούτως ώστε να μη χρειάζεται κάθε λίγο να τις μετακινούμε.»

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο προηγήθηκαν διαβουλεύσεις πριν την απόφαση, ο κ. Φωκάς απάντησε ότι είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις μετά τις ανακοινώσεις εκ μέρους του Υπουργικού Συμβουλίου με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Γεωργίας, όπου δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις. Αυτές, ωστόσο, προσπεράστηκαν.

Σχετικά νέα

X
Translate »