Aστυνομικά νέα

Ήξεραν κάθε κίνηση του Μαριούθκια – Βρέθηκαν σπάνιες σφαίρες

 Πηγή: philenews.com

Με γκαγκστερικό σενάριο εκτέλεσης έλυσε τις διαφορές του ο υπόκοσμος με θύμα τον 34χρονο Μάριο Γεωργίου, άλλως Μαριούθκια, από τη Λάρνακα, ο οποίος εκτελέστηκε μέσα στο εν κινήσει αυτοκίνητο του στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, στον δρόμο Μενεού- παραλίας Μενεού- Περβολιών.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι δράστες, εκτός από επαγγελματίες, ήταν και πολύ καλά διαβασμένοι ως προς τις κινήσεις του θύματος, τις οποίες προφανώς παρακολουθούσαν και κατέγραφαν από καιρό. Γεγονός που τον ώθησε να λαμβάνει κάποια μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά και να διαβιβάζει τις ανησυχίες του και στην Αστυνομία.

Ωστόσο, όπως διεφάνη το βράδυ της Δευτέρας, κανένα μέτρο που λάμβανε το θύμα, όπως π.χ. να μην κυκλοφορεί πάντα με το ίδιο όχημα, δεν στάθηκε ικανό να τον προστατέψει. Το βράδυ της Δευτέρας οι εκτελεστές και αυτοί που τους επιστράτευσαν, γνώριζαν ότι το θύμα, μετά που ασκήθηκε σε γυμναστήριο στην περιοχή Λάρνακας, θα κατευθυνόταν στο σπίτι του στην περιοχή Μενεού, με μια κίτρινη «λαμποργκίνι» που είχε δανειστεί από άλλο πρόσωπο, όπως έκανε πάντα, προκειμένου να μεταβεί στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τη σύζυγο του. Στη «λεωφόρο των Κυπαρισσιών», όπως είναι διαφορετικά γνωστός ο συγκεκριμένος δρόμος στο Μενεού, παρά το καφεστιατόριο «Λεμονιά», σε κάποιο σημείο υπάρχει κρηπίδωμα και η πολύ χαμηλή «λαμποργκίνι» έπρεπε να κάνει σιγά ώστε να μη κτυπήσει βίαια από κάτω και να πάθει ζημιά.

3881922940566000 m7 (1)

Στο σημείο αυτό ακριβώς, το οποίο είχαν σκεφτεί και επιλέξει οι εκτελεστές, είχαν στήσει το φονικό τους καρτέρι. Ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατώντας πυροβόλο όπλο βρισκόταν καλυμμένος πίσω από κυπαρίσσι, όχι πέραν των δύο μέτρων απόσταση από το σημείο από το οποίο θα περνούσε ο Γεωργίου, ενώ ο άλλος ήταν καθήμενος πάνω σε μοτοσυκλέτα, προφανώς μεγάλου κυβισμού.

Ο εκτελεστής έριξε εναντίον του Μαριούθκια αριθμό σφαιρών, σημαδεύοντας τον από την πλευρά του οδηγού. Αν και το τζάμι της πόρτας του οδηγού της «λαμποργκίνι» ήταν κλειστό, κάποιες σφαίρες έπληξαν το θύμα στο κεφάλι και αριθμός άλλων σε άλλα μέρη του σώματος του, ενώ το γυάλινο παράθυρο του οδηγού θρυμματίστηκε.

Μετά την εκτέλεση το αυτοκίνητο του θύματος ακινητοποιήθηκε πάνω σε κλαδιά κυπαρισσιών, με το θύμα να κείτεται αιμόφυρτο στη θέση του οδηγού. Οι εκτελεστές είχαν ήδη εξαφανιστεί από τη σκηνή με τη μοτοσυκλέτα, της οποίας ο δυνατός θόρυβος, έφτασε μέχρι τα αυτιά κάποιων κατοίκων της περιοχής που βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους.

Σημειώνεται επίσης ότι, εκτεταμένες έρευνες σε παρακείμενα χωράφια, δεν κατέδειξαν κανένα τεκμήριο, ή ίχνος που να συνδέεται με την υπόθεση. Από την ίδια τη σκηνή όμως, οι ανακριτές εντόπισαν και παρέλαβαν κάποια τεκμήρια.

3881923290162000 mariuou

Οι εξετάσεις

Άτομα του υποκόσμου και κυρίως που ενεπλάκησαν μαζί με το θύμα σε διάφορες υποθέσεις, ανακρίνει η Αστυνομία, σε σχέση με τη δολοφονία του Μάριου Γεωργίου, άλλως Μαριούθκια. Η δολοφονία θεωρείται ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υπόκοσμου, αφού ο Μαριούθκιας, που δήλωνε επιχειρηματίας είχε απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία τα τελευταία χρόνια για διάφορες σοβαρές υποθέσεις και είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και υποθέσεις με διάφορους.

Εκκωφαντικός θόρυβος 

Κάτοικοι της περιοχής είτε επώνυμα είτε ανώνυμα δήλωναν πάντως χθες στα ΜΜΕ ότι «άκουσαν κάτι κάποια στιγμή που έμοιαζε με ήχο πυροβολισμών, αλλά στη συνέχεια σχεδόν αμέσως άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Και όταν σε λίγη ώρα ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί, συμπέραναν ότι είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς από την εκτέλεση του θύματος.

Ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Ο Μάριος Γεωργίου, άλλως Μαριούθκιας, είχε ανοικτά μέτωπα ενώ σε κάποια στιγμή βρέθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά που κατέθεσε γραπτώς σε βάρος άλλου προσώπου για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών. Μετά που συνεργάστηκε με την Αστυνομία, μπήκε αμέσως στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και φρουρείτο σε συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό. Ο Μαριούθκιας μαζί με δεύτερο πρόσωπο καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 σε δύο χρόνια φυλάκιση και σε έξι μήνες φυλάκιση αντίστοιχα.

Μάλιστα μετά την καταδίκη τους, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας και όχι στις Κεντρικές Φυλακές. Κατά την επιβολή ποινής στους δύο, ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, είχε αναφέρει ότι «στην επιβολή ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την παραδοχή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεργασία τους με τις ανακριτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους, τέθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, μετά την αποφυλάκισή του σταμάτησε να βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, παρόλο που δεν έχει καταθέσει ακόμα κατά του τρίτου προσώπου το οποίο ενέπλεξαν στην υπόθεση. Πρόσφατα είχαν φτάσει πληροφορίες ότι κινδύνευε η ζωή του γι’ αυτό και λάμβανε μέτρα, ενώ η Αστυνομία είχε εντοπίσει περί τα τέλη Ιανουαρίου σε περιοχή της Λάρνακας, οπλισμό και εκρηκτικές ύλες, για τα οποία εκφράστηκαν υποψίες ότι θα χρησιμοπιούντο κατά του 34χρονου. Έρευνες της Αστυνομίας που είχαν γίνει σε ανοικτό χώρο, κατόπιν εξασφάλισης σχετικής πληροφορίας, οδήγησαν στον εντοπισμό ενός πυροβόλου όπλου, αριθμού φυσιγγίων, μισού κιλού εκρηκτικής ύλης, δύο πυροκροτητών, 2,5 κιλών κάνναβης και άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με καλλιέργεια και συσκευασία ναρκωτικών. Μετά τον εντοπισμό των υλικών αυτών, ο Γεωργίου αύξησε τα μέτρα ασφάλειάς του, γι’ αυτό και άλλαζε συνέχεια όχημα, ενώ μαζί του είχε συνοδεία.

Την πανάκριβη Λαμποργκίνι προμηθεύτηκε από συγκεκριμένη μάντρα πώλησης οχημάτων στη Λευκωσία και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λάρνακα. Οι Αρχές δεν αποκλείουν πίσω από τον Γεωργίου να ακολουθούσε συνεργός των δραστών και να τους έδωσε σήμα όταν θα πλησίαζε στο σημείο όπου ελάττωσε ταχύτητα.

Σπάνιες σφαίρες

Κάλυκες σφαιρών σπάνιου για τα κυπριακά δεδομένα διαμετρήματος, βρέθηκαν στη σκηνή. Συγκεκριμένα βρέθηκαν κάλυκες διαμετρήματος 5.65χιλ. που θεωρούνται πολύ σπάνιες και δεν χρησιμοποιούνται ευρέως, αφού αυτές που είναι πιο διαδεδομένες είναι των 7.62χιλ. Εκτιμάται ότι ο δράστης χρησιμοποίησε αυτόματο όπλο, άγνωστου μέχρι στιγμής τύπου.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »