Δελτία Τύπου

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Αραδίππου (Τάσος Μητσόπουλος)

Το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με το EUROPE-DIRECT Δήμου Λάρνακας (https://eudirectlarnaca.eu/) και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 5 Μαΐου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», στη Λάρνακα, από τις 8:30-12:30, Ημερίδα με θέμα «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές».
Η Ημερίδα, τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών αναφορικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ημερίδας, δόθηκε στους/στις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν, η ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς τους. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν στην Ημερίδα είναι παιδιά από την επαρχία Λάρνακας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – European Parliament Ambassador School Programme (EPAS) EP Ambassadors» καθώς και μαθητές/μαθήτριες από το Λύκειο Αραδίππου.
May be an image of 1 person
Την Ημερίδα χαιρέτισαν η Διευθύνουσα του Λυκείου Αραδίππου, κα Στάλω Θρασυβούλου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Έλενα Χατζηκακού, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κος Αντρέας Κεττής, ο Ευρωβουλευτής, κος Κώστας Μαυρίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Δρα Κώστα Φάντη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «Σχολική βία: Τι γνωρίζουμε και πώς προστατεύουμε τους μαθητές μας». Το πρώτο μέρος της Ημερίδας ολοκληρώθηκε με διεξαγωγή συζήτησης ανάμεσα στον κεντρικό εισηγητή και το κοινό.
May be an image of 5 people and people studying
Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι/παρευρισκόμενες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές», στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Λάρνακας, κος Ανδρέας Πασιουρτίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Έλενα Χατζηκακού, η Σχολική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια και εξωτερική συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Χριστιάνα Δίπλη, η Συντονίστρια του Europe Direct Δήμου Λάρνακας, κα Μυρτώ Κατσούρη. Την Ημερίδα συντόνισε ο κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου / Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο.
May be an image of 1 person
May be an image of 1 person and dais
May be an image of 2 people

Σχετικά νέα

X
Translate »