Οικονομία

Ιδιώτες γλυκοκοιτάζουν τον σταθμό της AHK στη Δεκέλεια

Πηγή: philenews.com

Επιχειρηματίες του νεόδμητου ιδιωτικού τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ετοιμαστεί, επενδυτικά και επιχειρησιακά, για να διεκδικήσουν μέσω ανοικτού διαγωνισμού την επέκταση και λειτουργία, από τους ίδιους, του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της ΑΗΚ στη Δεκέλεια!

Μάλιστα, με επιστολή που απεστάλη μόλις την Πέμπτη 12/1/2023 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συμμετεχόντων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού (ΣΣΑΑΗ, ο οποίος είναι μέλος της ΟΕΒ, ενημερώνεται ο κ. Αναστασιάδης ότι «μέλη του συνδέσμου μας είναι έτοιμα επενδυτικά και επιχειρησιακά για συμμετοχή στην αναβάθμιση, επέκταση και λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, μέσω ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας».

Δεν είναι σαφές γιατί ο σύνδεσμος επέλεξε να στείλει την επιστολή, με τη συγκεκριμένη έμμεση πρόταση για ιδιωτικοποίηση του σταθμού στη Δεκέλεια, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ούτε δύο μήνες πριν αποχωρήσει από την εξουσία και χωρίς η Κυβέρνηση να έχει εκφράσει, δημόσια, τέτοια επιθυμία.

Γεγονός, πάντως, είναι πως η επιστολή του συνδέσμου στον Πρόεδρο στάλθηκε μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη για χθες συνάντηση των υπουργών Εργασίας, Ενέργειας και Οικονομικών με το δ.σ. και τις ηγεσίες των συντεχνιών της ΑΗΚ, για συζήτηση των θεμάτων που ανέδειξαν τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι, με το μέλλον του σταθμού της Δεκέλειας να είναι ένα από τα σοβαρότερα που απασχολούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η συνάντηση -που προετοιμαζόταν για ένα μήνα- αναβλήθηκε τελικά χθες, λόγω ασθένειας του κ. Κούσιου.

Το ενδεχόμενο να μην είναι καθόλου άσχετη η επιστολή Φάνου Καραντώνη στον πρόεδρο Αναστασιάδη με την εξαγγελθείσα συνάντηση των υπουργών με τις συντεχνίες μάλλον υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της δισέλιδης επιστολής αναλώνεται σε κριτική προς τις συντεχνίες και σε έμμεση παρότρυνση του Προέδρου να απορρίψει τα αιτήματά τους.

Σχετικά νέα

X
Translate »