ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η νέα δημοτική αγορά και τα πολυδιάστατα οφέλη για τη Λάρνακα – Τι αναφέρει ο Α.Βύρας στο InBusiness

Πηγή: inbusiness.com.cy

Άνοιξε το περασμένο Σάββατο τις πόρτες της και αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμο η νέα Δημοτική Αγορά της Λάρνακας, με τον Δήμο να έχει ήδη «μοιράσει» την τράπουλα και για νέα μεγάλα έργα, που θα δώσουν νέα πνοή στην εμπορική, αλλά και τουριστική ζωή της πόλης.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο εμπορικό χώρο της πόλης, ο οποίος από την πρώτη μέρα έναρξης της λειτουργίας του βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτών. Ωστόσο, η Δημοτική Αγορά, ετοιμάζει περισσότερες εκπλήξεις για το κοινό.

«Την πρώτη μέρα ήταν πάρα πολλής ο κόσμος που επισκέφθηκε τη Δημοτική Αγορά. Έχουν λειτουργήσει τα 13 από τα 20 καταστήματα. Παρότι τα υπόλοιπα επτά έχουν δοθεί σε χρήστες, κάποιοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούν. Αναμένουν αποθέματα, έχουν παραγγείλει εξοπλισμό κλπ. Θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου, η Δημοτική Αγορά, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία», ανέφερε ο κ. Βύρας.

«Έχουμε δώσει την ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό θα ενισχύσει την τοπική αγορά»Ανδρέας Βύρας – Δήμαρχος Λάρνακας

 

Όπως εξήγησε, η τουριστική αγορά της πόλης και της Κύπρου γενικότερα ενισχύεται σημαντικά, καθώς, μέσα από τη Δημοτική Αγορά, προσφέρονται μοναδικά κυπριακά προϊόντα. «Η Δημοτική Αγορά, εμπλουτίζει το τουριστικό μας προϊόν, καθώς προσφέρει προϊόντα από την παραδοσιακή αγορά της Κύπρου. Αποτελεί ένα εμπορικό αξιοθέατο, με προϊόντα που δεν υπάρχουν αλλού», τόνισε.

Διαβάστε εδώ:

Καινούργια εποχή για τη Λάρνακα-Λειτούργησε η νέα δημοτική αγορά

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η παροχή αυτών των προϊόντων στην αγορά θα γίνεται με τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Έχουμε δώσει την ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό θα ενισχύσει την τοπική αγορά. Επίσης, θα φέρει αρκετό κόσμο στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας που είναι ένα ζητούμενο», είπε ο κ. Βύρας.

Η πόλη του Ζήνωνα, δεν μένει εκεί, καθώς για το τρέχον έτος έχουν δρομολογηθεί αρκετά έργα εκατομμυρίων που θα αλλάξουν-προς το καλύτερο-την εικόνα της Λάρνακας. «Για το 2023, έχουμε ήδη ξεκινήσει δέκα έργα πάνω του ενός εκατομμυρίου, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά κονδύλια και από τα ταμεία του Δήμου. Παράλληλα αυτών των έργων και με την ανάπτυξη της μαρίνας και την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου, θεωρούμε ότι η Λάρνακα θα αποκτήσει το εμπορικό μερίδιο που της αναλογεί», κατέληξε.

Το έργο

Η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης κατασκευάστηκε από την εταιρεία C. Roushias Tr. Dev. Ltd. Η δαπάνη ανέρχεται γύρω στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από τη Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης.

Στον όροφο στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής, καθώς και εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden) και στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα και η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Δημοτική Αγορά Λάρνακας (14)

 

Σχετικά νέα

X
Translate »