Αθλητικά Νέα

Η Λάρνακα θερμαίνει την παγωμένη Ευρώπη σε ρυθμούς beach tennis

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν τα δύο διεθνή τουρνουά παράκτιας αντισφαίρισης με τίτλο The Grammar School Beach Tennis Tournament τα οποία διοργανώθηκαν το τριήμερο 9-11 Δεκεμβρίου 2022 στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τους 80 αθλητές και αθλήτριες από την Κύπρο και το εξωτερικό και αξιοποιώντας τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το τριήμερο στη Λάρνακα, το τουρνουά προσέφερε στους λάτρεις του αθλήματος υψηλού επιπέδου παιχνίδια και συγκινήσεις. Τα τουρνουά εντάχθηκαν στο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και αθλήτριες να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 4000 δολαρίων και βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη παράκτιας αντισφαίρισης.

Οι νικητές στο τουρνουά ΒΤ10 την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ήταν, στους άνδρες, οι Plamen Fotev (Βουλγαρία) και Stefan Penkov (Βουλγαρία) επικρατώντας στον τελικό του Ραφαήλ Κασινόπουλου (Κύπρος) και Michal Wiecek (Πολωνία) ενώ στις γυναίκες επικράτησε το ζευγάρι της Nataly Tumsevica (Λετονία) και Kateryna Yegoreychenko (Ουκρανία) εναντίον των Βουλγάρων Karina Dimova και Diyana Miteva.

Ο τελικός των ανδρών στο ΒΤ50 αποδείχθηκε ιταλική υπόθεση με τους Peter Campedelli και Andrea Serantoni να στέφονται πρωταθλητές σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι εναντίον των Filippo Boscolo Meneguelo και Gabriele Gini το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στις γυναίκες, η ομάδα από το Σαν Μαρίνο αποτελούμενη από τις Marika Colonna και Alice Grandi επικράτησαν στον τελικό κόντρα στη Nataly Tumsevica (Λετονία) και Kateryna Yegoreychenko (Ουκρανία).

Το τουρνουά, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη διεθνή διοργάνωση για το έτος μετά την επιτυχία του Cyprus Beach Tennis Tournament BT50 που διεξήχθη στη Λάρνακα τον Σεπτέμβρη του 2022, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ανάγκη διοργάνωσης διεθνών τουρνουά στη Λάρνακα για ανάδειξη των παράκτιων αθλημάτων και προώθηση της Κύπρου ως προορισμού για αθλητικό τουρισμό με σημαντικά οφέλη στην οικονομική και αθλητική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Μία τέτοια στρατηγική ευνοείται τόσο από τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές στα γήπεδα beach tennis στην παραλία των Φοινικούδων, τα οποία πρόσφατα αναβαθμίστηκαν, όσο και από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία τα τελευταία έτη στη φιλοξενία αθλητικών δραστηριοτήτων, οι διοργανωτές επιδιώκουν να καταστεί η Κύπρος ένας σημαντικός κόμβος για ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλήματος του beach tennis μέσω διοργάνωσης διεθνών τουρνουά και φιλοξενίας διεθνών αποστολών για προετοιμασία.

Μέγας Χορηγός των δύο τουρνουά ήταν το The Grammar School Nicosia με υποστηρικτές τον οργανισμό Active Zone Outdoor, την McDonald’s και την Dream Grips. Χορηγός επικοινωνίας το Super Sport FM. Τέλος, το τουρνουά εντάχθηκε στο πλαίσιο του Έργου Αλληλεγγύης “Enhancing gender equality in sports through Beach Tennis”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση θα δημοσιευτεί στον επίσημο λογαριασμό του τουρνουά στο Instagram beachtennis_cyprus.

Σχετικά νέα

X
Translate »