Εκπαίδευση

Η Χριστιάνα και ο Παναγιώτης είναι οι άριστοι των αρίστων της πόλης μας

Σε μια δύσκολη σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας οι μαθητές έδωσαν τα άπαντα των δυνάμεών τους για να περάσουν με επιτυχία τις Παγκύπριες εξετάσεις και να εξασφαλίσουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Πρώτοι των πρώτων στις βαθμολογίες ήταν συνολικά 10 μαθητές από όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και 2 μαθητές της πόλης μας οι οποίοι πέτυχαν το απόλυτο 20.

Η Χριστίνα Κώστα του Λυκείου Βεργίνας που εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή και ο Παναγιώτης Δημητρίου του Λυκείου Αγίου Γεωργίου που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου μιλώντας στο SigmaLive για την επιτυχία του ανέφερε πως δεν περίμενε αυτή τη πρωτιά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Γνώριζα ότι θα τα καταφέρω αλλά δεν περίμενα την πρωτιά. Βρέθηκε προς εκπλήξεως και η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη. Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα γιατί ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας με βοήθησε να διαβάσω περισσότερο και να συνδυάσω πιο εύκολα τα ενδιαφέροντά μου», είπε.

Ο Παναγιώτης αν και σκέφτεται να δείξει ενδιαφέρον για σχολές στην Ελλάδα το πιο πιθανόν θα κρατήσει τη θέση του.

 

Από την άλλη η Χριστιάνα Κώστα αξίζει να τονιστεί ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας ΙΒΟ, που θα γίνει διαδικτυακά στο προσεχές μέλλον.

Επίσης,  θα αποτελέσει μέλος της κυπριακής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στη φετινή Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας (IChO), που θα διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο της Οσάκας Ιαπωνίας, από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 02 Αυγούστου 2021.

Σχετικά νέα

X
Translate »