Γενικά

H Λάρνακα τίμησε την επέτειο της 1ης Απριλίου…όχι όμως με κάθε λαμπρότητα όπως έγινε σε Αραδίππου, Αθηαίνου, Ξυλοτύμπου κτλ

Με δοξολογίες των Ιερών Ναών της πόλης, εωθινό στους δρόμους, έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα παρουσία αξιωματούχων, αλλά και παρέλαση από Προσκόπους, Οδηγούς και Οδοιπόρους τίμησε η πόλη μας την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 – 59.

Τον πανηγυρικό στη Λάρνακα εκφώνησε ο Υπουργός Εσωτερικών κος Κων/νος Ιωάννου ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγαλείο όσων με ανιδιοτέλεια πρόσφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου.

 

 

Σχόλιο της σελίδας μας

Το Έπος του 55-59 είναι για τον τόπο μας ότι έχουμε να δείξουμε στη σύγχρονη ιστορία μας. Αυτή η γενιά η οποία τότε πολέμησε για τα δικά της ιδανικά και δεν ανέχτηκε την υποδούλωση αξίζει να την τιμούμε δεόντως και να αντλούμε τα μηνύματα της.

Διαχρονικά οι παρελάσεις της 1ης Απριλίου στη Λάρνακα ήταν πιο υποβαθμισμένες καθώς δεν συμμετείχαν ποτέ σχολεία , στρατός κτλ όπως συμβαίνει στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου. Μάλιστα σε σχέση με παλαιότερα χρόνια πλέον δεν στήνεται καν εξέδρα για επισήμους και φυσιολογικά δεν υπάρχουν επίσημοι.  Όλα αυτά που την ίδια ώρα γειτονικοί Δήμοι και κοινότητες όπως η Αραδίππου, η Ξυλοτύμπου οι Τρούλλοι κ.α τιμούν τη συγκεκριμένη επέτειο με κάθε λαμπρότητα, με μαθητικές παρελάσεις δίνοντας το σεβασμό που αρμόζει σε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα εμείς η Κυπριακή Δημοκρατία.

Καλό είναι οι υπεύθυνοι που ασχολούνται με την οργάνωση να δουν πως αναβαθμίζεται η παρέλαση της 1ης Απριλίου γιατί είναι χρέος μας ως πόλη που έχουμε ήρωες του Έπους , να τιμούμε την επέτειο όπως της αρμόζει.

Eπίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Λάρνακας δεν έγινε καμία ανάρτηση σε σχέση με την επέτειο.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »