ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γρανιτόπλακες στις Φοινικούδες

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Στη δεύτερη και τελική φάση ανανέωσης των γρανιτόπλακων που θα κοσμούν τις Φοινικούδες, προχωρά εντός του 2022 ο Δήμος Λάρνακας, 26 χρόνια μετά την παράδοση των έργων της περιοχής. Προηγήθηκε η αντικατάσταση των γρανιτόπλακων στην πλατεία Ευρώπης και στον πεζόδρομο προς τη μεριά της θάλασσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα, προκηρύχθηκαν ήδη προσφορές για το έργο και σε έναν περίπου μήνα αναμένεται και η ανάθεση του, με τη διαδικασία αξιολόγησης να προχωρά. Η δαπάνη, ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας, ανέρχεται σε €700.000 και το έργο έχει ήδη εγκριθεί ότι θα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τον Δήμο Λάρνακας. 

Οι γρανιτόπλακες, οι οποίες θα εισαχθούν από το εξωτερικό, θεωρείται σύμφωνα με τον κ. Βύρα ότι είναι κατά πολύ πιο ποιοτικές και ανθεκτικότερες από την κυπριακή πέτρα που χρησιμοποιήθηκε για την υφιστάμενη πλακόστρωση του έργου των Φοινικούδων. Είπε ακόμη, ότι με βάση τα συμβόλαια του έργου, τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα οκτάμηνο από την ημερομηνία έναρξής τους. Δηλαδή, εάν όντως ξεκινήσουν αρχές του 2022, η πλακόστρωση, που θα καλύψει το μέτωπο μέχρι και το κάστρο της Λάρνακας, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Προς το παρόν, είπε, ο δήμος είναι σε συνεννόηση με την Αρχή Ηλεκτρισμού για να ξεπεραστούν κάποια θέματα που προκύπτουν. Είπε ακόμη, ότι μέχρι την πλακόστρωση θα έχει ολοκληρωθεί και το ειδικό πάρκο skateboarding για τους νεαρούς που αρέσκονται σε αυτό το χόμπι, ώστε να μεταφερθούν εκεί.

«Πρόκειται ασφαλώς για την πιο σημαντική ανανέωση που έγινε ποτέ στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, το  οποίο διατηρεί μεν τον χαρακτήρα του, αλλά θα λύσει όλα τα προβλήματα φθοράς που έχει υποστεί στα 26 τόσα χρόνια που δημιουργήθηκε», είπε και διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια των έργων σε καμιά περίπτωση δεν θα κλείσει το παραλιακό μέτωπο, αλλά τα έργα θα διεξάγονται κατά τρόπο που να προκαλείται η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Σχετικά νέα

X
Translate »