Πολιτιστικά

Follow the Music: Η μουσική μάς συστήνει τους κρυμμένους θησαυρούς της Λάρνακας

Ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 ενεργοποιεί τις λιγότερο φωτισμένες πλευρές της πόλης και της επαρχίας μέσω μιας σειράς συναυλιών σε «μυστικά σημεία». Το πρότζεκτ θα διαρκέσει έναν χρόνο με τις συναυλίες να γίνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα.Η ιδέα της δράσης προέκυψε μέσα από την ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης του Οργανισμούμε τηνομάδα εργασίαςτων μουσικών της Λάρνακας, η οποία κράτησε για αρκετούς μήνες. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους Παναγιώτη Αγαθοκλέους, Παναγιώτα Κοντοβούρκη, Μιχάλη Κοντοβούρκη, Κωνσταντίνο Λεμέσιο, Αντρέα Ματθαίου και Ονησίφορο Ονησιφόρου.

Στην αρχή κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι συντελεστές και η ευρύτερη περιοχή όπου θα γίνει η συναυλία,με το ακριβές σημείο ωστόσονα παραμένει άγνωστο. Το κοινό θα συμμετέχει κάθε φορά σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, ακολουθώντας τα clues και συναντώντας τους μουσικούς στο «μυστικό σημείο».Η ακριβής τοποθεσία του συναπαντήματος θα γίνεται γνωστή σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας μέσω γραπτού μηνύματος. Για αρκετές μέρες, δηλαδή, θα υπάρχει αυτή η συναρπαστική διαδικασία της διάδρασης, της διερεύνησης και εν τέλει της κοινής εμπειρίας μέσα στη μουσική.

Πέρα από την ενεργοποίηση των σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη και την επαρχία, το Follow the Music υπηρετεί και έναν άλλο σημαντικό στόχο του Λάρνακα 2030, που είναι ακριβώς η ανάδειξη των νέων μουσικών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε αυτή τη δυναμική κοινότητα καλλιτεχνών που ζει στην πόλη και την επαρχία της Λάρνακας. Το πρότζεκτ θα μας συστήσει τα νέα μουσικά σχήματα, δίδοντας ορατότητα στη δουλειά τους, βοηθώντας τα να κτίσουν το καθένα το δικό του κοινό.Αξίζει να λεχθεί ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και κοινές καλλιτεχνικέςδράσεις με την ομάδα εργασίας των Τουρκοκυπρίων μουσικών και μετην UNFICYP.

Το Follow the Musicαρχίσει δυναμικά τον Φεβρουάριο με τους Αναρέν Μπουρέκκ που έκαναν πολύ αισθητή της παρουσία τους στους δρόμους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.Το εν λόγω σχήμα έδωσε εξαρχής με σαφήνεια το καλλιτεχνικό του στίγμα και συγκαταλέγεται ήδη στα πολύ αγαπημένα του κοινού της πόλης και όχι μόνο.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 20:00

Ευρύτερη περιοχή της συναυλίας: Λιβάδια, Λάρνακας

Είσοδος: €10 με ένα ποτό

Στο σχήμα συμμετέχουν οι Μιχάλης Κοντοβούρκης (τζουράς, τραγούδι)Νικόλας Νικολάου (μπουζούκι, τραγούδι), Σκεύη Ανδρέου (κρουστά, τραγούδι) και Παναγιώτης Αγαθοκλέους (κιθάρα, τραγούδι).

Εγγραφή στην εκδήλωση:https://www.eventora.com/en/Events/larnaka2030-follow-the-music

Συνεργαζόμενοι Δήμοι:

Δήμος Λάρνακας │ Δήμος Αραδίππου│ Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού │ Δήμος Λευκάρων

Δήμος Αθηένου│ Κοινότητα Πύλας

Χορηγοί:

Gold: Ocean Basket

Silver: ΥπεραγορέςMETRO│ HF Markets

Supporters: Sunshadow Investments

Friends: Panikkos Livadiotis Group │McDonalds

Main Academic Partner: Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Digital Partner: Ideaseven

Advertising / PR Partner: DeLeMa

Περισσότερες πληροφορίες: info@larnaka2030.eu

Σχετικά νέα

X
Translate »